Ezúttal Jézus kapott ajándékot

2021.12.23. 07:05

Szívből jövő ajándékot adtak át a kicsik a Püspöki Palota udvarán

Több száz, gyermekek által írt felajánlás és jó cselekedet gyűlt össze a Püspöki Palota udvarán elhelyezett dobozban, melyet a betlehemi jászolban helyeztek el, megajándékozva az újszülöttet.

Héjj Vivien

Spányi Antal megyés püspök reméli, a felajánlott jó cselekedetek nem csak egyszer történnek meg

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Gyerekként mindenki szájából elhangzik: mit hoz nekem a Jézuska? Mit kapok karácsonyra? Jelen kezdeményezés középpontjában az állt, vajon mi mit adhatunk a Jézuskának, minek örülne Jézus? A felajánlott jó cselekedeteiket papírra vetve helyezhették el a gyermekek a Püspöki Palota udvarán. 

– Ahogy közeledik karácsony, sokfelé szokás, hogy levelet írnak a Jézuskának a gyerekek arról, mit is szeretnének kapni, minek örülnének. Amikor a karácsonyfa alatt megtalálják azt, amire vágytak, akkor mindenki nagyon boldog. A karácsony Jézus születésnapja. Nem egészen van az rendjén, hogy Jézus születése napján mi kapunk ajándékokat. Azt hiszem bármelyikünk elcsodálkozna, ha azt mondanák a családban: a te születésnapodon a szomszédnak viszünk valami ajándékot. Jézus születésnapján nekünk is kell valami ajándékot adni. Mit tudunk adni a kis Jézusnak? Aminek örül, az a mi szeretetünk, a mi szívünk tisztasága, jósága. Ezt jó cselekedetekkel tudjuk megmutatni – fogalmazott Spányi Antal megyés püspök. 

A gyerekek és felnőttek alkotta közönség karácsonyi ének kíséretében vitte a felajánlásokkal teli dobozt a Püspöki Palota udvarán felállított jászolhoz, majd jelképesen átadták azt a kis Jézusnak. 

– Kívánom, hogy az itt felírt jó cselekedetek ne csak egyszer történjenek meg, hanem lehetőleg naponta próbálják meg véghez vinni, hogy újra és újra sok öröm legyen Jézus, a családok és a felajánlók szívében – tette hozzá Spányi Antal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában