Frissen Fejérből

2021.11.17. 20:00

Miért nem lehet jegyet foglalni az Elk*rtuk című filmre több Fejér megyei moziban?

Több vidéki városban sem vetítik az Elk*rtuk című, krimi, politikai dráma besorolású filmet, amely 2006 őszi eseményeit dolgozza fel. Viszont ott sem lehet mindenhol előre lefoglalni a jegyet, ahol látható. Ezekkel kapcsolatban kérdeztük Kálomista Gábort, a film producerét.

FMH

Elképesztő érdeklődés övezi az Elk*rtuk című filmet, mégis vannak mozik, amelyek levették a műsorról. Miért?

Fotó: megafilm

Mivel lapunkban rendszeresen tájékoztatjuk a lakosságot megyénk aktuális moziműsoráról, észrevettük, hogy Dunaújvárosban a premiert követő néhány napban még vetítették az Elk*rtuk című filmet, de ott ma már nem nézhetik meg az érdeklődők. Ezt követően megnéztük a hálózathoz tartozó többi filmszínház kínálatát, ahol szintén nem találtuk a szóban forgó filmet. Annak okáról, hogy miért került le a műsorról, megkérdeztük a mozihálózatot, de lapzártánkig nem kaptunk választ.

Felkerestük viszont a film producerét, Kálomista Gábort, aki elmondta, nem tudja, miért döntött így hazánk második legnagyobb mozihálózata.

– Nagyon sok helyről kapom azt a visszajelzést a nézőktől, hogy szeretnék látni, de nincs rá lehetőségük – fogalmazott a producer. Kiemelte, a mozik üzemeltetője helyett nem tud állást foglalni, viszont azokban a vidéki városokban, ahol vetítik, továbbra is nagy sikerrel megy a film. – Azt is látjuk, hogy vidéken számos helyre megyünk közönségtalálkozóra, és gyakorlatilag mindenhol telt házzal megyünk. Nem tudom, mi lehet az oka, hogy nem vetítik, megvádolni senkit nem akarok – mondta Kálomista Gábor.

Elképesztő érdeklődés övezi az Elk*rtuk című filmet, mégis vannak mozik, amelyek levették a műsorról. Miért?
Fotó: megafilm

Észrevettük azt is, hogy hazánk legnagyobb mozihálózatának – amelynek egy filmszínháza Fehérváron is működik – internetes oldalán erre a filmre jegyet foglalni nem, csak előre megvásárolni lehet, szemben a kínálat többi darabjával. A producer elmondta, ennek az az oka, hogy a műsorra kerülés első hétvégéjén a baloldal aktivistái olyan eseményeket hoztak létre a különböző közösségi médiafelületeken, amelyekkel arra buzdították egymást, hogy foglalják le a jegyeket, amelyeket aztán nem vettek át.

– Aki rákattintott az interneten, látta, hogy telt ház van, de mivel nem vették át, a jegyek 30-40 százaléka, vagy volt, ahol több is az előadás előtt fél órával felszabadult. Ez nyomon követhető is volt jó ideig, büntetőfeljelentést is tettünk ebben az ügyben, mert nem pár tucat, hanem több tízezer nagyságrendű jegyfoglalásról volt szó – mondta a producer azzal kapcsolatban, miért állapodtak meg az üzemeltetővel abban, hogy ne lehessen foglalni a vetítésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában