Frissen Fejérből

2021.09.19. 15:40

Molnár Angelika Zsuzsanna egy ambíciókkal teli művészlélek

Molnár Angelika Zsuzsanna még csak húszéves. Óvodapedagógusnak készül, miközben énekel egy zenekarban és hobbiszinten fotózással is fog­lalkozik.

Héjj VIvien

Molnár Angelika Zsuzsanna fotói révén is szeretne örömet adni az embereknek

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Általános iskolás voltam, hetedik osztályos, amikor kaptam egy mobiltelefont, aminek a kamerája a mai technológiákhoz képest egészen más volt. Akkor, 2013-ban kezdtem fotózni, eleinte csak telefonnal. Fényképeztem az iskola udvarában lévő fákat, növényeket, de az osztálytársaimról is sokszor csináltam képeket az iskolán kívül is, az enyingi templomkertben vagy éppen a környékbeli réten. Amikor nyolcadik osztályos voltam, a ballagásom után tudtam venni egy saját fényképezőgépet. Onnantól szinte maguktól elindultak a dolgok – mesélt a kezdetekről Angelika, aki osztálytársai kritikái után egy kis időre abbahagyta a fotózást, majd néhány évvel később ismét egy kisebb alkotói szünet következett, ám szíve mindig visszahúzta a kamera mögé. Mint mondta, rájött, nem szabad abbahagynia azt, amit igazán szeret. Művészi ambícióit az élet számos területén kamatoztatta már.

Molnár Angelika Zsuzsanna fotói révén is szeretne örömet adni az embereknek
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Enyingen jártam általános iskolába, ott citeráztam, néptáncoltam, később öt évig, már Székesfehérváron társastáncoltam. Jártam rajzszakkörre, drámára. Most pedig a hobbifotózás és az óvodapedagógiai tanulmányok mellett énekes vagyok egy zenekarban. Mindig nagyon szerettem a pörgést, nem tudnék enélkül élni. A hobbifotózást teljesen egyedül kezdtem, kicsit később egy helyi, enyingi fotográfus adott hasznos tanácsokat, megmutatott néhány alapvető dolgot. Lényegében ez önképzés volt számomra – beszélt művészettel teli múltjáról és jelenéről a 20 éves enyingi lány.

Modell: Wéber Emese Fotó: Molnár Angelika Zsuzsanna

A fotózás terén a tavalyi év különösen sok támogató visszajelzést hozott. Az ismert fotós, Nánási Pál online versenyt indított, melyben hétről hétre feladatokat adott a feltörekvő fotósoknak. Angelika „karakteres portré” témában küldte be munkáját.

– A fotó bekerült a hét legjobbjai közé, nagyon jólesett, hogy Nánási Pál azt mondta, ezt ő is kirakná a falára. A kép egy portré, amelyen a legjobb barátnőm szerepel. Egy nappaliban készült. Az egyik kezemmel fényképeztem, a másikkal pedig egy tésztaszűrőt tartottam a fejem fölé, melyen átvilágítottak a lemenő nap sugarai. Az átszűrt fény érdekesen, szitaszerűen világította meg az arcát, ezt örökítettük meg – avatott be a részletekbe a hobbifotós Angelika, aki arról is mesélt, szereti, ha képei a valóságot tükrözik, így az utómunkálatok során az arany középutat részesíti előnyben.

Modell: Wéber Emese Fotó: Molnár Angelika Zsuzsanna

– A teljesen nyers képeket nem kedvelem, de a retusálásnak sem vagyok híve. Azt szeretem, ha a fotókon azt látja vissza az ember, amilyen ő maga. Igyekszem minél több munkát belefektetni a fotózásba, hogy minden pillanatból kihozzam a maximumot – mondta a fiatal lány, aki legutóbbi portrésorozatával az elfogadásra, a test és a lélek összhangjának fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet.

Fotó: Molnár Angelika Zsuzsanna

Mint mondta, készített már képeket rendezvényeken és a természetben is, ám szívéhez legközelebb a portrékészítés áll.

– A fotózásban nagyon fontos számomra a segítségnyújtás, a továbbadás, valaminek az átadása. Szeretnék olyat adni az embereknek, ami öt, tíz vagy húsz év múlva is örömet szerez. Ennél több szerintem nem kell – zárta a beszélgetést Angelika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában