Frissen Fejérből

2021.06.14. 19:56

Zenei estet tartottak Vereben

A zene, a muzsika kedvelőinek tartottak a verebi templomban egy kellemes estét a szervezők, a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és Köszönjük Magyarország támogatásával. „Zene a hagyományok útján” címmel Verebi Végh János zeneszerző tevékenységét méltatták, bemutatták a zenei hagyatékát, így ebből is sokat megismerhetett a település és a térség lakossága.

Marton Rita

Fotó: Marton Rita

A zenei élményszerzés mellett az esemény jó lehetőséget biztosított Végh János és Liszt Ferenc zeneszerzők, valamint Verebi Végh Ignácz „fuvolista” gyűjteményéből ritkán hallható művek bemutatására.

Fotó: Marton Rita

A rendezvényt elsősorban a helyi- és kistérségi zenekedvelő felnőtteknek és középiskolásoknak tartották, akik a komolyzenei kultúra iránt érdeklődnek, színesítve a térség programválasztékát. A zenei nap elindításának célja volt: közelebb hozni és elérhetővé tenni a komolyzenét a vidék emberéhez.

Fotó: Marton Rita

A külföldről érkező Végh család leszármazottai is részt vettek a 11. zenei napon. Sokan jöttek a környező településekről: Pázmánd, Lovasberény, Gárdony, Sukoró, Kápolnásnyék lakosai, de vendégek voltak a budapestiek, székesfehérváriak is. Érkeztek többek között, Bicskéről, Iszkaszentgyörgyről, Veszprémből is…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában