oktatás

2021.06.15. 07:10

Tánclabor és showcase – A balettszínház művészeitől tanulni is lehet

Ingyenes táncos workshopra lehet jelentkezni, szerdán pedig koreográfus showcase lesz.

Bokros Judit

A táncosok sokat készültek, és végre találkozhatnak a közönséggel. Képünkön Elisa Insalata és David Janík magántáncos, valamint Egerházi Attila igazgató

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap-archív

Pezseg az élet a Székesfehérvári Balett Színház háza táján, hiszen a közeljövőben két megmozdulásuk is lesz. Az egyik június 16-án, szerdán, amikor is a társulat néhány tagja által készített koreográfiákat mutatják be.

A koreográfus showcase célja az utánpótlás kinevelése, amelyet a társulat igazgatója, Egerházi Attila nagyon fontosnak tart. Ezért biztosít lehetőséget táncosainak arra, hogy megmutathassák ebbéli képességeiket is. Ezúttal hatan koreografáltak, a táncokat pedig az általuk kiválasztott művészek adják elő. A szerdai bemutatót a Pelikán Fészekben tartják, 19 órai kezdettel.

Más: a balettszínház is csatlakozik június 21–26-a között a Mozdulj Fehérvár! című programsorozathoz. Ezen a héten rendezik meg a Tánclabor workshopot, amelyre várják az akár amatőr, akár táncos tapasztalattal rendelkező jelentkezőket. Ők a társulat kiváló táncművészeitől, oktatóitól, balettmestereitől tanulhatnak különféle stílusokat, technikákat. Mindez azonban amolyan „örömtánc” lesz, amellyel kiszakadhatnak a hétköznapokból – invitálnak a szervezők.

A táncosok sokat készültek, és végre találkozhatnak a közönséggel. Képünkön Elisa Insalata és David Janík magántáncos, valamint Egerházi Attila igazgató
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap-archív

A foglalkozások helyszíne a Videoton Oktatási Központ lesz, itt, a társulat próbatermében lehet ismerkedni például a klasszikus és kortárs balettal kezdő, illetve haladó szinten, de táncszínházi nevelésről és repertoárról is szó lesz.

A foglalkozások hétfőtől péntekig délelőtt 10 órától este 21 óráig tartanak, s külön-külön órákra is lehet jelentkezni. Az egyes workshopok 90 percesek lesznek.

A szombat délelőtt táncgyakorlatokkal kezdődik Egerházi Attila irányításával, kora délután pedig kerek­asztal beszélgetést tartanak a Tánclabor programsorozat vezetői és résztvevői.

Jelentkezni négyéves kortól, felső korhatár nélkül lehet. A részletes feltételek a www.fehervaribalett.hu weboldalon találhatók meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában