Frissen Fejérből

2021.06.04. 07:20

Nem csak a matematika – Kiállítás nyílt a Hétvezér diákjainak munkáiból

A Hétvezér Általános Iskola tanulói által készített képekből nyílt kiállítás a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény emeleti Diák-Deák Galériájában.

Héjj Vivien

Nagyon sokfajta technikával alkottak a hétvezéres diákok

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A galériában ezúttal a Hétvezér Általános Iskola tanulóinak munkái kaptak helyet. A szervezők sokáig válogattak, míg végül összeállt a 45 alkotást felvonultató tárlat.

– Nagyon színvonalas anyagokat állíthattunk ki. Örömhír, hogy hosszú ideig látogatható a tárlat, egész nyáron jöhetnek a szülők, ismerősök, barátok, érdeklődők – fogalmazott Szüts Angéla múzeumpedagógus.

Nagyon sokfajta technikával alkottak a hétvezéres diákok
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A kiállítást az iskola igazgatója, Nagyné Mészáros Beáta nyitotta meg: – Bízom benne, a kiállításon bemutathatjuk, a matematikán és az idegen nyelven túlmutatva a művészeti nevelésre is nagy hangsúlyt fektetünk! Talán a legfontosabb, hogy különböző utakat keressünk, kutassunk gyermekeinknek. Közel ötven diák alkotása nyújt ízelítőt oktató-nevelő munkánkból, a rajzszakkörösök tevékenységéből – fogalmazott az intézményvezető.

A kiállítótérben találunk ceruzával készült, illetve festett alkotásokat is. A képeken az emberábrázolás mellett hangsúlyt kapnak a geometriai alakzatok is, illetve csodálatos csendéletekben is gyönyörködhetünk a képek között barangolva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában