Frissen Fejérből

2021.06.26. 07:05

Kiállítás nyílt a reneszánsz jegyében az Agárdi Közösségi Házban

Pénteken nyitották meg a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál egyik kulturális programját, a Nyári madrigál összművészeti tárlat és vásárt az Agárdi Közösségi Házban.

Szücs Zsuzska

Több helyszínen is várja a látogatókat Agárd szezonnyitó fesztiválja június 25. és 27. között. Az odaérkezők különféle kulturális, hagyományőrző és gasztronómiai programok közül válogathatnak, de divatbemutató, meseolvasás és több koncert is a kínálat részét képezi. A belépés mindenki számára ingyenes. A fesztiválközpontba csak védettségi kártyával rendelkezők léphetnek be, az egyéb helyszínek viszont mindenki előtt nyitva állnak. A művészetkedvelők a pénteken megnyitott Nyári madrigál össz művészeti tárlaton barangolhatnak.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az ünnepséget a gárdonyi Éneklő Kamarakórus nyitotta meg, Moha Judit karnagy vezetésével. Erdei Péterné, Gárdony alpolgármestere köszöntőjében elmondta: Moha Judit nemcsak a kórust vezényelte, a kiállítást is ő álmodta meg.

Több helyszínen is várja a látogatókat Agárd szezonnyitó fesztiválja június 25. és 27. között. Az odaérkezők különféle kulturális, hagyományőrző és gasztronómiai programok közül válogathatnak, de divatbemutató, meseolvasás és több koncert is a kínálat részét képezi.
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Célunk, hogy kiállításunkkal a közelmúlt borzalmai után megpróbáljuk az általános emberi szépséget megjeleníteni – nyilatkozta a szervező.

A kiállítók mindannyian a reneszánsz kort megidézve alkotnak
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A kiállítók mindannyian a reneszánsz jegyében alkotnak. Pálmai Katalin divattervező Nagy Zsuzsannával közreműködve elképesztő ruhakölteményeket mutatott be. Pálmai Katalin számára a ruhakészítést a szépség megörökítésének vágya szülte. Sebők Luca ötvös-ékszerész alkotásaiban a letisztult organikus anyagok dominálnak. Kántor Erika egyedi kalap- és fejdíszkészítőt szintén a természet inspirálta. A növények színei, formái motiválják az alkotásban. Fekti Vera festőművész alkotásai díszítik a terem falait. Képein a természet változásának, sokszínűségének csodálatos ereje mutatkozik meg. Témáit a régi családi fotókból meríti.

Az eseményt Gazsó Róbert virágkötészeti remekművei tették még hangulatosabbá és ünnepélyesebbé. Az esemény utolsó mozzanata a vásár volt, az alkotások ugyanis nemcsak bemutatandó darabok, bárki számára megvásárolhatók. A kiállítás szombaton 10 és 16 óra között látogatható, a megtekintése csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára lehetséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában