Frissen Fejérből

2021.06.09. 07:20

Fotográfiák versenyeztek a hőn szeretett kis faluról, Jenőről

A fotóversenynek 9 esztendős kis fotósa is volt, de akadt nyugdíjas éveit töltő pályázó, sőt érkezett illető Pécsről fényképezni, valamint határainkon túl élő személy is küldött a faluban készített fotóiból.

V. Varga József

A jenői fotóverseny első helyezettje Hutvágner Laura lett

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A jenői születésű és polgárdi illetőségű Vinter Tibor édesanyja emlékére szervezte a fotóversenyt, aki Jenőben élte le egész életét, és nagyon szerette az embereket. Szabadidejében számos kreatív hobbit űzött, ezért gondolta Tibor, jószerével mindenki zsebében ott lapul egy fényképezőgép (mobilnak is hívjuk), adott az eszköz, amelynek segítségével a legjobb megmérettetést lehetne indítani. Egyetlen megkötés volt csupán: a fotó kapcsolódjon a településhez.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A fotókat a Csimota elnevezésű honlapra (www.csimota.org) kellett feltölteni, Tibor dédnagyapja így becézte édesanyját. Egyikük sem akart soha máshol élni, végül is kettejük emlékének adózva született meg a fotóverseny ötlete.

A jenői fotóverseny első helyezettje Hutvágner Laura lett
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Amint megtudtuk: 55 résztvevő több mint 150 fotót küldött versenybe. Kővári Rudolf PSA-aranyérmes fotóművész kiválasztotta a két legjobb képet, és a kedd esti eredményhirdetést követően tanácsokat is adott az alkotóknak az egyesületi teremben megtartott összejövetelen. Nevezetesen, hogyan készítsenek minél jobb fotókat! A jenői fotóverseny első helyezettje Hutvágner Laura (Jenői látkép) lett, a második helyezett pedig Homályos Attila (Jenői naplemente).

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Az elmúlt több mint egy évben minden közösségi programunk áttevődött az online térbe. Ennek előnye is mutatkozott: nemcsak jenői emberek ismerkedhettek meg szeretett kis falunkkal. A hozadéka így lehet pozitív és motiváló, aminek nagyon örülünk! – jegyezte meg Kerekes Ildikó polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában