Frissen Fejérből

2021.05.20. 18:03

Tinódi-díj és más elismerések a honvédelem napja apropóján

A Magyar Honvédelem Napja alkalmából a megyéből is többen vehettek át elismeréseket Budapesten.

Bokros Judit

Szabó Miklós alezredes (balra) Ruszin Romulusztól, a tárca humánpolitikáért felelős helyettes államtitkárától vette át a díjat

Fotó: Kertész László (honvedelem.hu / HM Zrínyi NKft.)

A május 21-ei honvédelem napja apropóján a honvédelmi miniszter, Benkő Tibor a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát adományozta Csató József újságírónak és Domokos Tamás szociológusnak. Emléktárgyat vehetett át Sasvári Csilla, a Vörösmarty Rádió szerkesztő-riportere, valamint Rodics Eszter, a Halász-kastély igazgatója. Az ünnepséget a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban tartották, az elismeréseket Szabó István honvédelmi államtitkár adta át.

Szabó Miklós alezredes (balra) Ruszin Romulusztól, a tárca humánpolitikáért felelős helyettes államtitkárától vette át a díjat
Fotó: Kertész László (honvedelem.hu / HM Zrínyi NKft.)

Szintén Benkő Tibor adományozta a Tinódi Lantos Sebestyén-díjat, amelyet Szabó Miklós alezredes (aki a fehérvári, független Szabad Színház tagja) csütörtökön vehetett át a központi ünnepségen. A kitüntetést „a Honvédség közművelődése, a személyi állomány általános és szakmai műveltségének növelése – különösen a katonák művelődésének szervezése, a honvédő hagyományok ápolása, a magyar kultúra és művészetek honvédségen belüli tolmácsolása, kiemelkedő színvonalú terjesztése – érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismerésére” adományozták. A díjat kétévente osztják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában