Frissen Fejérből

2021.05.20. 07:10

Bútorfestő workshop is lesz a VOKE-ban

Részlegesen már a vasúthoz közeli VOKE is megnyílt, és szerveződnek a programok.

Bokros Judit

Az egyik tervezett program egy népi bútorfestés

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap-archív

Sorra nyílnak újra a művelődési házak, így a VOKE Vörösmarty Művelődési Ház és Könyvtár is fogad már látogatókat. Igaz, alapvetően a könyvtár működik, és folyamatosan térnek vissza a házban működő csoportok, valamint az ott folyó oktatás is elindult – tudtuk meg Molnár Lászlóné igazgatótól. Bemenni az aktuális szabályozás értelmében csak védettségi igazolvánnyal szabad.

A programok is szerveződnek, de sok még a bizonytalanság, mert meg kell felelni a rendeleteknek.

Készülnek azonban tárlatokra, méghozzá több, tavaly elmaradt kiállítást szeretnének pótolni. Ilyen például az „Alba Regia” fotópályázat, amelynek megnyitója várhatóan online lesz, de a tárlat látogatható (védettségi igazolvánnyal). Várható még Varga Csaba önálló fotókiállítása diavetítéssel – az időpontokat egyeztetni kell.

Az egyik tervezett program egy népi bútorfestés
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap-archív

Nyárra próbálnak foglalkozásokat szervezni, és táborok is lesznek. Ami már biztos, hogy június 5-én, szombaton 9–12 óráig népi bútorfestő workshopot tartanak Felvirágoztatjuk címmel, amelyre kezdők jelentkezését is várják. A felhívást a napokban teszik közzé, a foglalkozást Sáringer Éva bútorfestő vezeti. A gyermekeknek kiírt pályázatok eredményét már kihirdették, a díjátadót azonban nem tartották meg. A díjazottak jutalma egy előadáson való részvétel, ám egyelőre ennek időpontja sem biztos. Szeretnék a gyereknapon megrendezni, regisztrációval, de ha akkor mégsem sikerül, a szeptemberi népmese napjához kötődve tartják a programot.

Nyáron az M-ART Egyesület szervez két tábort: lesz csipkeverést és mesterségeket bemutató foglalkozássorozat is, mindent körültekintően kell azonban megrendezni – tette hozzá az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában