Frissen Fejérből

2021.05.07. 13:45

A leállás alatt is folyamatos a munka a Vörösmarty Színházban – Nyári színházként nyitnak

Megújult kőszínházban, nyáron négy helyszínen várja nézőit a Vörösmarty Színház.

Baráth Eszter

20210507 Székesfehérvár, Színház, Cser-Palkovics, Szikora, felújítás, nyári színház. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója, Bagó Bertalan, a színház művészeti vezetője és Horváth Csaba fizikai színház tagozatvezető tartott sajtótájékoztatót az intézményben jelenleg zajló felújításról és a nyárra vonatkozó tervekről.

Cser-Palkovics András a felújítással kapcsolatban elmondta, a korlátozások miatti zárva tartás idejét kihasználva a Városháza beruházási, és a színház szakemberei egyeztetését követően döntöttek a felújítási munkák megkezdése mellett. A nézők számára a leglátványosabb elem lesz az aula és a ruhatár környezetének festése és felújítása, ami május végéig elkészül, így júniustól az intézmény már tudja fogadni a közönséget. A polgármester elmondta, a beruházás költsége 17 millió forint, amit az önkormányzat biztosít.

Szikora János a nyári színházra vonatkozó terveket ismertette. Idén nyáron július közepétől négy helyszínen várják a nézőket. A Gorsium Régészeti Park színpadára költözik a Pál utcai fiúk című előadás, a kőszínház Nagyszínpadán és a Kozák András Stúdióban a Boeing, Boeing, a Szerelem, Ó! és a Dolgok, amikért érdemes élni című darabokat láthatják a nézők. A Szárazréti színpadon a már hagyományossá vált Bor. mámor, szerelem névre keresztelt előadás, míg a megújult Bartók Béla téren az újonnan alakult színházi zenekar, a GabiKvArt szórakoztatja a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában