Frissen Fejérből

2021.04.12. 07:25

Ismét megnyílnak a Vörösmarty Mihály Könyvtár ablakai

Hétfőn és kedden ismét megnyílnak a Vörösmarty Mihály Könyvtár ablakai. A szükséges védelmi intézkedések betartása mellett ismét várják az olvasókat a már megismert, megszokott átadási pontokon.

Héjj Vivien

Jelentkezés a könyvekért – most ablakon át lehet Fotó: Fehér Gábor

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A kölcsönzés újbóli lehetősége igazi felüdülés az olvasás szerelmeseinek. Sajnos a könyvtár polcai között még mindig nem keresgélhetünk, de az ablakos kölcsönzés ismét működésbe léphet.

A védelmi intézkedések betartása mellett újra várják az olvasókat a már megismert átadási pontokon, a város hét helyszínén. A tagságok lejárta miatt most sem kell aggódni, azokat a zárvatartás ideje alatt meghosszabbítják, ráadásul lehetőséget biztosítanak az online beiratkozásra is.

Jelentkezés a könyvekért – most ablakon át lehet Fotó: Fehér Gábor

A fiókközi kölcsönzéseket a tagkönyvtárak állományából teljesítik, míg a Központi Könyvtár állományából minden csütörtökön házhoz is szállítják a kért dokumentumokat. Az olvasmányok kiválasztásához, foglalásához, előjegyzéséhez a beiratkozással rendelkező olvasók használhatják a könyvtár online katalógusát is. Emellett természetesen telefonon vagy elektronikus levélben is kérhetik a kiszemelt köteteket.

A Mészöly Géza utcai és a Zsolt utcai Tagkönyvtár ablakai már hétfőn kinyitnak, míg a Központi Könyvtár, a Pedagógiai Szakkönyvtár, a Budai úti Tagkönyvtár, a Széna téri Tagkönyvtár és a Tolnai utcai Tagkönyvtár keddtől fogadja az olvasói kéréseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában