Frissen Fejérből

2021.04.13. 07:35

Idén is lesz Versünnep!

Tavaly is különleges volt az akkor nyolcadik alkalmát ünneplő Csíki Versünnep. Noha a kényszerhelyzet hozta a különlegességet, a rendezvény sikerrel zárult.

Szanyi-Nagy Judit

Rendszerint neves szakmai zsűri értékeli a versmondókat – ez várhatóan az idén is így lesz

Fotó: archív / Fehér Gábor (FMH)

Ebben az esztendőben sem vagyunk programok teljében, mégis: amit csak lehet, online igyekeznek megvalósítani a szervezők határainkon innen s túl. Így vannak a Csíki Versünnep rendezői is, akik az anyaországi fiatalokat ugyancsak várják a soron következő etapra. Ezt hivatalosan is bejelentették!

„2021-ben sem marad el a Csíki Versünnep!” – írják a felhívás kezdetén, s bár részletekről és további határidőkről csak egy későbbi bejegyzésben értesítik az arra fogékony érdeklődőket, annyi már biztos, hogy mivel a versenyzők biztonsága elsődleges a szervezők számára, a Versünnepet idén is online rendezik meg. Ez a térhódítás még inkább lehetővé teszi, hogy ne csak a szűk közeg, de az egész Kárpát-medence részese lehessen a versekre alapuló versenynek.

Az indulók ebben az esztendőben a XX. századi és kortárs költők művei közül választhatnak, az eredményhirdetésre pedig várhatóan június 11-én kerül sor, a tavalyihoz hasonlóan online élő közvetítéssel.

Rendszerint neves szakmai zsűri értékeli a versmondókat – ez várhatóan az idén is így lesz
Fotó: archív / Fehér Gábor (FMH)

Kis visszatekintés: a múlt évi, immár különlegesebb Versünnepre mp4 vagy avi formátumban várták a verseket az indulóktól, a rögzítéshez bármilyen telefon, fényképezőgép, notebook vagy kamera eszköz lehetett. A felvétel készülhetett segítséggel vagy anélkül – selfie „üzemmódban”.

Emlékezzünk arra is: a Versünnepen rendszeresen indulnak Fejér megyei tehetségek; ők 5–8. osztályos, de akár középiskolás tanulók is lehettek a jelentkezés idején. Reméljük, idén is csak bővül a megyei jelentkezők száma, s ahogyan a szervezők honlapjukon is fogalmaznak: „Találkozzunk a IX. (Online) Csíki Versünnepen!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában