Versünnep

2021.04.12. 07:37

A vers az, amit 2021-ben is posztolni kell

Kányádihoz, a világszerte ismert erdélyi költőhöz köthető az a gondolat, miszerint a vers az, amit mondani kell. 2021-ben, a költészet napján ez úgy volt érvényes, hogy a vers az, amit posztolni kell.

Molnár Sándor

Forrás: Molnár Sándor

Hosszú évek óta a Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány népszerű áprilisi programja a Versünnep. Ilyenkor az egykori MÁV-iskola épületében, a mai Hagyományok Házában gyűlik össze a település verskedvelő közönsége, ahol kora reggeltől a késő esti órákba nyúlóan át tart a szavalás. A helytörténeti kiállítás ódon darabjai között kel életre az irodalom kortárs és klasszikus költők alkotásainak megidézésével.

Idén a koronavírus okozta világjárvány ezt nem tette lehetővé, de a versbarátok gondoskodtak arról, hogy emlékezetes legyen a költészet napja 2021-ben is. Ezért versekbe öltöztették a város utcáit, plakátokon tették közzé a népszerű lírai alkotásokat. Egy kedves városlakó a következőképpen fogalmazott a versposztoló akcióval kapcsolatban: „Köszönöm a sok szép verset! Sok örömöt szereztek ma jártomban-keltemben.”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában