Kultúra

2021.03.17. 21:36

Szálinger és Petőfi egy órában az Élő Költők Társaságában

Szálinger Balázs költő volt a Lánczos Kornél Gimnázium vendége – persze online, az Élő Költők Társasága című sorozatban.

Bokros Judit

Fotó: Szálinger-Oszlánczi Zsófia

A februárban, a Szépírók Társasága Be(P)Art projektjének részeként útjára indult sorozatban kortárs költőket, írókat hívnak meg négy vidéki és egy fővárosi gimnáziumba. Székesfehérváron a Lánczos-gimi csatlakozott a programhoz, és első alkalommal Varró Dániel költővel beszélgettek a Táska Rádió közreműködésével a költői pálya alakulásáról, érettségiről, alakuló művekről. Akkor is lehetett előzetesen kérdéseket küldeni a beszélgetéshez, s ez így volt szerdán is, amikor Szálinger Balázs költő jelentkezett be az éterből.

Mivel az apropót március 15-e adta, és Szálinger Petőfi-szakértő is, ezért a házigazdák – Miklós Gábor és Schneider Beáta tanárok, valamint az ifjú rádiós, Hanti Márton – által összeválogatott kérdések között szerepelt egyebek mellett az: mikor lett Petőfi-rajongó, hogyan és mit olvassunk, hogy megismerjük az igazi Petőfit, illetve mitől időtálló ez a költészet?

A beszélgetés második felében Szálinger Balázs zalai kötődéséről, a Hévíz folyóiratról és készülő művéről is beszélt. Utóbbi egy Nagybányán játszódó dráma lesz a 2. világháború utáni időszakból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában