Trianon, drámában

2021.03.22. 07:50

Ingyenes előadást láthattak a balettkedvelők

Megrázóan kifejező a Székesfehérvári Balett Színház Fantomfájdalom című elő­adása, melyet szombat este online nézhettünk meg.

Bokros Judit

Vetítés és több szimbolikus motívum, kellék használatával mutatják be a tragédiát Fotó: Kőmíves András

Fotó: KOMIVES ANDRAS

A fehérvári társulat ezzel a darabbal tisztelgett Trianon 100. évfordulója előtt, ám a tavaly óta húzódó koronavírus-járvány miatt még nem tudtak élő premiert tartani. A közönség decemberben, az M5-ös csatornán láthatta először a produkciót, amelynek librettóját L. Simon László írta, zenéjét Kocsák Tibor szerezte, a rendező-koreográfus pedig a társulat igazgatója, Egerházi Attila.

Vetítés és több szimbolikus motívum, kellék használatával mutatják be a tragédiát
Fotó: Kőmíves András

Mivel közönség előtti elő­adásra továbbra sincs lehetőség, ezért a balettszínház ingyenes stream előadással kedveskedett a nézőknek. Aki időt szánt a körülbelül egyórás táncdrámára, az bizonyára nem csalódott, hiszen sok jó ötlettel kivitelezett, kifejező darabot láthatott. Az alkotók szándéka az volt, hogy személyes sorsokon, két család tragédiáján keresztül mutassák be az I. világháború és következményeinek hatását. A zene, a kosztümök és a koreográfia egységének köszönhetően a „Fantomfájdalom” valódi élményt adott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában