színházigazgató

2021.03.05. 07:25

Fej-fej mellett az igazgatói címre pályázók

Néhány hónapja pályázatot írtak ki a dunaújvárosi színház igazgatói posztjára. Ezzel kapcsolatban már zajlanak a szavazások, de egyelőre nincsen döntés.

Baráth Eszter

Végül az önkormányzat és a polgármester dönt

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros önkormányzata 2020. december 31-én írt ki pályázatot a Bartók Kamaraszínház igazgatói posztjára. A jelentkezők beadványait február 12-ig várta a város vezetése.

A színház jelenlegi igazgatójának, Őze Áronnak június 30-án jár le öt évre szóló kinevezése. A regnáló intézményvezető elmondta, sem a színházban, sem a szakmában, senki előtt nem volt titok, hogy ismét versenybe száll a posztért. Kiemelte, pályázatában az elmúlt öt év összegzése és az erre alapozott jövőbeni tervek mellett nagy szerepet kapott a pandémia alatt kialakult és jelenleg is életben lévő színházi kultúra is.

Végül az önkormányzat és a polgármester dönt
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Őze információi szerint rajta kívül a kulturális államtitkárság előadó-művészeti főosztályvezetője, Ragány Misa jogász nyújtott be pályázatot az igazgatói posztra.

Korábban már megtörtént a szavazás, ahol a társulat tagjai adhatták le voksukat a jelöltekre. Az igazgató elmondta, szerencsésnek érzi magát, hiszen ebből az derült ki, élvezheti kollégái bizalmát. A héten megtörtént a szakmai bizottsági ülés is, ahol a tagoknak ajánlást kellett volna megfogalmazniuk az önkormányzat felé. A szavazáson viszont mindkét jelölt öt voksot kapott, így nem született döntés. Ennek értelmében a kinevező önkormányzat és a város polgármestere hozza meg a döntést: ki lesz a Bartók Kamaraszínház igazgatója a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában