Koronavírus Fejérben

2021.01.21. 07:05

A zárvatartás idején is szerveznek programokat a ráckeresztúri könyvtárban

A település könyvtára november közepétől zárva tart, de – akárcsak tavasszal, a Maradj otthon! időszakban – online programokat továbbra is szerveznek.

Gajdó Ágnes

Képünkön Herkli Istvánné a könyvnyereménnyel

Fotó: Gajdó Ágnes

Januárban elsősorban a gyerekeknek szóló játékok várhatók, ugyanis a kényszerű zárvatartás idején a kisebbekkel kevesebbet találkoztak a könyvtárosok, s igencsak hiá­nyolják őket. A Lásd a fától az erdőt! című kvízjáték például az erdőről szóló kérdéseket tartalmaz, de kapcsolódva a nyereménykönyvekhez, egy Harry Potter-feladványt is rejt, s aki megfejti, megtudja azt is, miért nem jó erdő mellett lakni, legalábbis a népdal szerint.

Karácsony előtt több kézművesvideóval kedveskedtek a könyvtár munkatársai az érdeklődő gyerekeknek, felnőtteknek. Az újrahasznosítás jegyében papírgurigákból s néhány kellékből előállítható figurák elkészítési módját mutatták be. Mikuláskor rénszarvas, karácsony előtt mókus, az esztendő végén hóember készült. A Könyvtár­ellátási Szolgáltató Rendszer segítségével kézműveskellékeket is kapott az intézmény, így a krepp- és színes papírt, a zseníliadrótot, a mozgó szemeket vagy épp a filctollakat nem kellett külön beszerezni. A videók fölkerültek a könyvtár Facebook-oldalára, de akár a legismertebb videómegosztó csatornáról is letölthetők még most is.

Képünkön Herkli Istvánné a könyvnyereménnyel
Fotó: Gajdó Ágnes

A kézműveskedés mellett rendszeresek voltak a nyereményjátékok is, melyeket ezúttal online, a legnagyobb közösségi oldalon, a település honlapján és a helyi újságban népszerűsítettek.

Ősszel a nagy földrajzi felfedezések volt a téma annak apropóján, hogy Magellán ötszáz évvel ezelőtt érte el a Csendes-óceánt. Decemberben, Beethoven születésének kétszázötvenedik évfordulóján a zeneszerző életéről szóló totót tölthettek ki az érdeklődők. A tavalyi év utolsó könyvtári programján tíz kérdésből álló krimikvíz várta az olvasókat, melynek helyes megfejtői közül öten Alekszandra Marinyina nemrég megjelent, A szóművész című regényét nyerhették meg, mely az Orosz krimik sorozat legújabb

kötete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában