A Városház téri hangversenyt elmosta az eső

2020.06.30. 07:05

Koncerttel mondtak hálás köszönetet Fehérváron az egészségügyi dolgozóknak

A Szent György Kórus az Alba Regia Szimfonikus Zenekar tag­jai­ból álló kamarazenekarral közös meglepetéskoncerttel köszönte meg a kórház minden dolgozójának az elmúlt hónapok kemény és áldozatos munkáját.

Borsányi Bea

A kórház udvarán még 30 fokban zajlott a koncert Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A mintegy 20 perces koncertet a megyei kórház udvarán, Kossuth Zsuzsa szobránál tartották. „Úgy gondoltuk, hogy sok-sok óra bezártság után meg kell köszönnünk először a kollégáinknak azt, hogy hónapokon keresztül erőt megfeszítve dolgoztak, aztán pedig szerettünk volna nyitni az emberek felé, és velük együtt megünnepelni azt, hogy sikeresen túljutottunk a járványon”, mondta Juhász Árpádné, az énekkar vezetője. Az 1999-ben a kórház orvosaiból, asszisztenseiből és a betegápolásban közvetlenül nem dolgozó szakemberei­ből alakult kórus jelenleg közel harminc tagot számlál és a hétfői kis koncerten első alkalommal lépett fel az Alba Regia Szimfonikus Zenekar tagjaiból álló kamarazenekarral közösen.

A kórház udvarán még 30 fokban zajlott a koncert Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A műsorban a Remény himnusza, a Parasztbecsület Intermezzója, Vivaldi D-moll concerto grossójának 3. tétele, Bach 147. kantátájának zárókórusa, valamint a Csitári hegyek alatt kezdetű népdal hangzott el. Ez utóbbival az összegyűlteket is megénekeltették. A kórus vezetője azt is elárulta, néhány hete kezdték meg a próbákat a kórház nagy előadójában, ahol egymástól kétméteres távolságot tartva gyakoroltak hetente egyszer. Nem csak erre a fellépésre készültek, hiszen az idén nyáron és ősszel több jótékonysági koncertet is szeretnének adni, hogy a bevételből rászoruló felnőtteket és gyermekeket tudjanak támogatni, megsegíteni.

 

A rövid műsort délután a Városház téren is szerették volna megtartani, hogy a belváros járókelőinek kedveskedjenek, ám a fellépést a szinte öt órakor megeredő csendes eső elmosta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában