Koronavírus Fejérben

2020.04.27. 07:30

„Kínos családi ebéd” – A Vörösmarty Színház is online előadásokat indít

A Vörösmarty Színház is beáll azon hazai színházak sorába, amelyek most, a társadalmi távolságtartás miatt online teszik elérhető előadásaik felvételét. Sőt, első előadásuk mindjárt egy tévéjáték.

Majer Tamás

Egyed Attila és Kiss Diána Magdolna is jó szívvel ajánlja a Kartonpapa című előadás tévéjáték-verzióját Fotó: Simon Erika / ÖKK

Jöjjön mindenekelőtt a műsornaptár: április 28. Kartonpapa; április 30. Pillangó; május 5. Perelj, Uram!; május 7. A fösvény; május 12. A Herner Ferike faterja; május 14. Három nővér.

Az előadások mindig a Vörösmarty Színház Facebook-oldaláról lesznek elérhetőek, mindig 21 órától. Fontos, hogy minden előadás 48 órán keresztül újranézhető! Vagyis, ha kedvünk, időnk úgy hozza, kicsit később is megnézhetjük.

Az első előadás tehát április 28-án 21 órától Tasnádi István Kartonpapa című komédiájának tévéjáték-változata lesz. (Ugyanúgy a nagyszínpadon játszottak a színészek, de közönség nélkül, így nyilván szabadabban mozoghattak az operatőrök a térben, mint egy megszokott, állókamerás felvétel esetén.)

Egyed Attila és Kiss Diána Magdolna is jó szívvel ajánlja a Kartonpapa című előadás tévéjáték-verzióját
Fotó: Simon Erika / ÖKK

Hargitai Iván rendezésében Tóth Ildikó, Egyed Attila, Kiss Diána Magdolna, Pálya Pompónia és Kovács Tamás játszik.

– Az egyik legkedvesebb szerepem. A férfias karakterek után egy önimádó, totyorgó irodalmár. Az előadások végén közönségtalálkozókat tartottunk, diákokkal, felnőttekkel egyaránt. Mindig más megfejtés hangzott el arról, hogy pontosan miről is szól az előadás, de érezhető volt, nem azért mondják ezt, mert egy lila marhaságot láttak, hanem a rengeteg gondolat és asszociáció miatt, amit kiváltottunk belőlük. Egy mindenki számára ismerős kínos családi ebéd fordul át egy valódi pokoljárássá – mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Egyed Attila.

– Ez egy humorral teli elő-adás, mégis szívbe markoló történet, nagyon pontos emberábrázolással, a való életből származó, valós karakterekkel – mondta el lapunknak Kiss Diána Magdolna. – Az egész történet arról szól, hogy a fölöttünk ülő hatalom hogy befolyásol minket, hogy rajzolja át az embereket, hogy függünk a hatalomtól, vagy attól az erőtől, ami vezeti a lelkünket. Nagyon fordulatos, meglepő, arcul csapó energiájú előadás – tette hozzá.

– Két napig forgattunk folyamatosan, három kamera dolgozott. Nagyon sokszor meg kellett csinálni hosszú részeket egyben. Az egész előadás csak másfél óra, de amikor nyolcszor kellett megcsinálnunk ugyanazt a húsz percet, az fárasztó volt, de nagyon jól éreztünk magunkat közben. Még én sem láttam a vágott verziót, a bátyám már „spoilerezett”, ő már látta, neki nagyon tetszett – szólt a felvételről a színésznő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában