csákvári koncert

2020.02.06. 15:45

Csellón szólalt meg a Despacito és a Star Wars Birodalmi induló

A szombaton átadott új könyvtár és közösségi tér első rendezvényét a helyi általános iskolásoknak tartották, akik hatalmas tapssal és szó szerint ovációval köszönték meg a jól sikerült előadást.

Borsányi Bea

A két csellista a koncert révén sikerrel népszerűsítette hangszerét szerdán a csákvári általános iskolások körében Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ismert film- és popzenéket is játszott azon a nagyjából tan­órányi hosszúságú koncerten az Alba Regia Szimfonikus Zenekar két csellistája, Hérics Csenge és Mády-Szabó Eszter, akik a Csellóval a megye körül című, hangszer-népszerűsítő műsorral léptek fel a diákok előtt Csákváron szerda délelőtt.

 

A Karib-tenger kalózai, a Star Wars Birodalmi indulója vagy éppen a Despacito című sláger frenetikus hangulatot teremtett a rendezvénytér falai között. A 4–8. osztályos diákok a programot követően felállva tapsoltak, aztán megrohamozták az elő­adókat, akiktől autogramot kértek.

A két csellista a koncert révén sikerrel népszerűsítette hangszerét szerdán a csákvári általános iskolások körében Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A koncertsorozat célja egyébként, hogy megtapasztalhatóvá tegye a klasszikus hangszerek sokrétűségét, megszólaltatásuk sokszínűségét, közelebb vigye a fiatalokhoz a komolyzenét, és meghozza a kedvüket az igényes komolyzenei koncertek látogatásához.

Az ifjaknak annyira tetszett az előadás, hogy autogramot is kértek – a karjukra
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Részemről ennek a lehetőségnek az elfogadása, amely az Agrárminisztériumtól érkezett hozzánk, egy próba volt, és nagyon örülök neki, hogy ennyire jól sikerült – mondta Szajkóné Medgyesi Bernadett, az iskola igazgatónője, aki hozzátette: havonta terveznek valamilyen kulturális programot az új helyen a gyerekeknek. Legközelebb, március 23-án az Alba Regia Szimfonikus Zenekar 30 tagja tart komolyzenei koncertet a diákoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában