Két Kossuth-díjas művész is színpadra lépett

2020.01.13. 07:15

Jótékonysági estély az Arénában

Idén sem maradhatott el a Székesfehérvári Jótékonysági Estély, melynek bevételével két szervezetet támogat az önkormányzat.

Héjj Vivien

Az est fellépői: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész és Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

A szombaton megrendezett IX. Jótékonysági Estélynek idén is a Mol Aréna Sóstó rendezvényterme adott otthont. Az est háziasszonya a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Miklósa Erika volt. A konferálásért idén is Lengyel Zsófia paratriatlonista, Székesfehérvár Önkormányzatának esélyegyenlőségi referense felelt.

Az est fellépői: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész és Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az eseményt megelőző sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester úgy fogalmazott: „Annak idején két céllal álmodtuk meg ezt az estélyt. Egyrészt, hogy elindítsuk az adott esztendőt és legyen alkalom egymásnak békés, boldog új esztendőt kívánni, szép körülmények között, másrészt szerettünk volna jótékonysági célt is kapcsolni a rendezvényhez. Szerencsére minden évben sikerült olyan kedvezményezetteket találni, akik megérdemelték ezt a támogatást.”

A polgármester elmondta: évről évre nagyobb összeget tudnak átadni a kedvezményezetteknek, köszönhetően annak, hogy egyre többen vásárolnak támogatói jegyet, illetve a borárverésen való részvétellel vagy szponzorációval is sokan hozzájárulnak az estély eredményességéhez. Hozzátette: akik a december 1-jén megrendezett Jótékonysági Futáson részt vettek, azok is a kiválasztott szervezeteket támogatták.

Az est főszereplői – a rendezvény háziasszonya és zenei kísérete, Miklósa Erika és Balázs János (b2), megvalósítója, az önkormányzat nevében Cser-Palkovics András (b) és a kedvezményezett szervezetek képviselői, Magyar László, Igari Antal és Ribi Péter Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az idei esztendő egyik kedvezményezettje a „Fehérvár Travel” Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért, melynek képviseletében Ribi Péter, a Fehérvár Travel Kft. ügyvezetője, az alapítvány elnöke, valamint Igari Antal, a kuratórium elnöke volt jelen. Igari Antal kiemelte: az alapítvány mottója: „Lemondani a feleslegesről, amikor másoknak a szükséges is hiányzik, az nem jótett, hanem kötelesség.” Az est másik anyagi segítségben részesülő szervezete az idén tízéves Szent Kristóf Ház, melynek intézményvezetője, Magyar László úgy fogalmazott: szeretnének továbbra is előre haladni, hiszen az igény óriási, minden szolgáltatásra nagyon sok várakozó van. A támogatás egy részét az intézmény fejlesztésére szeretnék felhasználni, illetve egy kerekesszékes speciális szállítóautót is szeretnének beszerezni.

Mint a kommunikációs irodától megtudtuk, a bál kezdetéig több millió forint gyűlt össze, amit a borárverés licitjei 6 770 000 forinttal egészítenek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában