Harangok zúgnak bennem

2020.01.16. 16:00

Csoóri életművéhez méltó volt ez az est

A zámolyi származású, 2016-ban elhunyt Csoóri Sándor műveihez kapcsolódó kulturális estet rendeztek szerdán Székesfehérváron.

Bokros Judit

Az irodalom és a zene „frigyre lépett” az esten Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az intézményi hátteret biztosító Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban került sor a néhány hónapja alakult Csoóri Sándor Társaság következő programjára. A Harangok zúgnak bennem című est telt ház előtt kezdődhetett el, nagyon sokan érdeklődtek a költő életművéből összeállított zenés műsor iránt.

A társaság elnöke, Bakonyi István irodalomtörténész köszöntője után Csoóri Sándor pályáját, költészetének jelentőségét méltatta. Ezután a vendég előadó, Császár Angela Jászai Mari-díjas érdemes művész adott elő verseket, valamint prózai írásokat.

Harangok zúgnak bennem – e címmel rendezett estet szerdán a Csoóri Sándor Társaság a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A vendég Császár Angela Jászai Mari-díjas érdemes művész volt, aki Csoóri-írásokat adott elő, az esten pedig a Lovrek Károly vezette Comenius Vegyeskar működött közre.
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 

 

Az irodalmi blokkok közé illeszkedtek be a Comenius Vegyeskar által énekelt művek, amelyeket a karnagy, Lovrek Károly ismertetett is.

Az irodalom és a zene „frigyre lépett” az esten
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 

 

Elhangzott például a Sík Sándor Te Deum című versére, illetve a Weöres Sándor Öregek című költeményére írt kompozíció, de a lírai változatokat szintén hallhatta a közönség, amely vastapssal jutalmazta a műsort.

A társaság a közeljövőben emlékülést szervez Csoóri, valamint a szintén zámolyi származású Csanádi Imre költő, író tiszteletére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában