Kötéltánc

2019.12.19. 14:30

Megyei antológia: novelláskötet a Vörösmarty Társaságtól

Szerda este mutatták be a Vörösmarty Társaság gondozásában, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával 2019-ben megjelent Kötéltánc című novellás kötetet.

Héjj Vivien

P. Maklári Éva a frissen megjelent könyvvel

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A bemutató házigazdája P. Maklári Éva, a Vörösmarty Társaság alelnöke volt, aki kiemelte: a kötet új kezdeményezés a Társaság történetében, hiszen novelláskötet megjelenésére eddig még nem volt példa.

A kötet 13 Fejér megyei kötődésű író/költő kisebb-nagyobb prózáit, novelláit tartalmazza. A könyvben megjelenő szerzők: Bartal Klára, Bobory Zoltán, Gál Csaba, Heiter Tamás, Kürthy Réka, László Zsolt, Nehrer György, P. Maklári Éva, Pálfalvi András, Prax Levente, Sáringer Károly, Sohonyai Edit és Szegedi Kovács György.

P. Maklári Éva a frissen megjelent könyvvel
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A könyv címét Pálfalvi András egyik novellájáról kapta. A megjelent művek tematikailag, formailag és szerkezetileg is sokszínűek. Az életrajzi ihletésű történetek mellett egyaránt megjelennek tragikus, fájdalmas történetek, valamint humoros, vicces, illetve science fiction jellegű írások is. A mű előszavát Lukácsy József írta, aki kiemelte: a megjelenő rövid prózai művek többsége a kortárs magyar novellairodalom élvonalához fog tartozni.

Az antológia különlegessége, hogy minden szerző fényképe megtalálható a novellák előtt, illetve mindenki hosszabb-rövidebb gondolatsorban megfogalmazza, hogy mit jelent számára a prózaírás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában