Tánckavalkád szambaszerelemmel

2019.11.29. 14:45

Jubileumi táncos randevút tartottak Sárbogárdon

A Sárbogárdi Tánckavalkád két főszervezője már évek óta Radnai Zoltán és Szőke Fanni. A tánc érzelmeket vált ki belőlünk, néha elringat és mesél nekünk, néha felpezsdít és határtalanul boldoggá tesz – vallják mindketten.

V. Varga József

Bűvös fátyoltánc dobszólóval – Belly Girls módra Fotó: FentArt

Fotó: radnai zoli

A jubileumi, 10. tánckavalkádot a megújult művelődési központban rendezték telt házzal, kiváló hangulatban. A pörgő ritmushoz pompás látvány társult, a produkciók vastapsot, ovációt hoztak. A gálaesten fellépett az Írisz Duó és az Írisz Sister’s, a TenDance és a Tehetség Művészeti Iskola tanítványai, a Panic Crew Hiphop Tánciskola, a Belly Girls Tánccsoport, a Zumba Fitness Helgával, valamint a Töbörzsöki Táncoló Talpak. Az est vendégeként a budapesti Fenomén TSE és a SambAmor tagjait köszöntötték.

Zoli és Fanni minden rezdülésével a társastáncok népszerűsítésére fókuszál. A műfaj segít az önkifejezésben és színesíti a mozgáskultúrát. Fontos értékrendet hordoz: összefogja a fiatalokat és az idősebbeket egyaránt, és egészséges öntudatra, fegyelemre, de ugyanakkor szabadságra és önkifejezésre is nevel – állítják bensőjükből fakadóan.

Bűvös fátyoltánc dobszólóval – Belly Girls módra
Fotó: FentArt

A fellépők forgataga elvarázsolta a nagyérdeműt. A TenDance alapi és sárbogárdi ifjai nyitottak; Bokányi Zsolt énekes, rádiós nemcsak dalra fakadt, de kislányával táncra is perdült. A Belly Girls fátylakkal bűvölt, a Töbörzsöki Táncoló Talpak gyermeki vidámsággal, Helga és csapata a zumba felszabadultságával. Az Írisz Duó és az Írisz Sister’s napsütötte tájakra kalauzolta rajongóit; a Tehetség Művészeti Iskola mészölyös fruskái show-táncot lejtettek. A Fenomén TSE versenyzői csodás standard kűrt hoztak; Kardos István és Vesztergom Anna Eszter mellett a jubileumi est házigazdái – Radnai Zoltán és Szőke Fanni – is színpadra léptek. Mint ahogy a Panic Crew Hiphop Tánciskola lelkes növendékei, vagy a TenDance tapasztalt senior táncosai. Zárásként a SambAmor formáció a riói karnevál hangulatát idézte – de még hátra volt a lehengerlő finálé!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában