Néprajzi kiállítás

2019.11.07. 13:47

Rendhagyó játék a Szent István Király Múzeumban

A Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében felújított állandó néprajzi kiállítás egy részével ismerkedhettek meg állami gondoskodásban lévő fiatalok.

Janó Andorné Ildikó, FMH

Kati néni szobrát is megnézték a fiatalok

Fotó: Janó Andorné Ildikó

A Lurkó Gyermekvédelmi Egyesület szervezésében látogatott el a múzeumba a kultúra iránt fogékony ifjúság, ahol Paréj Gabriella múzeumpedagógus a gazdag tárgyi, szellemi hagyományt bemutató tárlat segítségével testközelbe hozta a régmúlt idők mindennapi életét.

A több mint kétórás foglalkozás során olyan témákba és kérdésekbe ütköztek a fiatalok, mint: Pár száz éve még nem volt villamos áram, pláza, vezetékes ivóvíz és autó – vajon ezek nélkül hogy éltek a régi székesfehérváriak?

Kati néni szobrát is megnézték a fiatalok
Fotó: Janó Andorné Ildikó

A múzeumi látogatás után a résztvevők elámultak a Zichy ligetben felállított Óriáskerék látványán, s nem volt kisebb az izgalom, mikor fel is ülhettek a forgó építményre, és madártávlatból szemlélhették meg a gyönyörű várost. A panoráma után aztán megismerkedhettek Kocsis Balázs szobrász alkotásai közül a Liszt Ferenc utcai Kati néni, a Jókai utcai Einstein-dombormű és a Kossuth utcai Mújkó – a király bolondja történetével is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában