tanulmánykötetet is bemutatnak

2019.11.23. 07:15

Nagy léptékű Ujházi-tárlat nyílt a képtárban

A kü­lön­utazás terei címmel nyílt meg pénteken Ujházi Péter Munkácsy-díjas képzőművész tárlata a Csók István Képtárban.

Bokros Judit

Sokakat vonzott a megnyitóra Ujházi Péter (balra) személye Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

Az eseményen szinte mozdulni sem lehetett, annyian voltak kíváncsiak az újabb Ujházi-tárlatra, hiszen Fehérváron régen nyílt önálló kiállítás a művész munkáiból. A jelentőségteljes alkalmon a Szent István Király Múzeum intézményvezetője, Pokrovenszki Krisztián köszöntött, kifejezve afölött érzett örömét, hogy fehérvári alkotó műveit mutatják be.

Brájer Éva, az önkormányzat kulturális tanácsnoka először a kurátor, Izinger Katalin látásmódját dicsérte a kiállítás rendezése kapcsán, amely számára összességében úgy hatott, mint egyetlen Ujházi-festmény. Mondandójából kiderült: a tárlat ötlete a kiállítás napjára megjelent, A különutazás terei című tanulmánykötet kapcsán merült föl benne a képzőművész fia, Ujházi János megkeresése után.

Sokakat vonzott a megnyitóra Ujházi Péter (balra) személye
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Most pedig összeállt a nagy kiállítás, amely fölvonultatja a fantasztikus életmű jó részét. Brájer Éva hozzátette: „Ujházi Pétert ebben a városban mindenki szereti.”

Izinger Katalin a megnyitón köszönetet mondott a nagy léptékű tárlat megrendezésének lehetőségéért, amely igazi kihívást jelentett.

Megköszönte a közreműködők munkáját is, s elmondta: a friss tanulmánykötetet külön mutatják majd be.

A megnyitó hangulatát Másik János zeneszerző, előadóművész produkcióján kívül Erdős Virág költő, író kifejezetten az alkalomra írt, frappáns verse tette teljessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában