hetedik alkalommal

2019.11.18. 07:10

Kik három istent láttak – Széles skálát lefedett a fehérvári kórustalálkozó

Dalos jókedve volt szombat este az Arconic-Köfém Nyugdíjasklub férfikórus tagjainak – ők voltak azok, akik biz’ három istent láttak!

Szanyi-Nagy Judit

Az ifjúságot tavaly a kodályosok, idén a Hermann László zeneiskola vegyes kara képviselte a hetedik kórustalálkozón Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

Magától értetődő: egy nóta húzódik meg a tényállás hátterében. „Isten mondja: Noé, fiam, Noé! Kóstoljuk meg, hogy az óbor jó-é! Noé mondja: ihaj-tyuhaj, Sári! Ettől kezdek három istent látni” – imígy a részlet, amely a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent István-termében hangzott el szombaton valamelyest 18 óra után.

Az elejétől a végéig megtelt teremben nevetéssel, lelkesítő fütyüléssel és vastapssal fejezte ki tetszését a nézőközönség – több ízben is.

Az Alba Regia Vegyeskar által, ezen belül is Kneifel Imre karnagy vezetésével életre keltett székesfehérvári kórustalálkozón – amely immár a hetedik alkalmat számlálta – a korábbi évekhez hasonlóan idén is több helyi kórus, vegyes kar, énekegyüttes vett részt.

Az ifjúságot tavaly a kodályosok, idén a Hermann László zeneiskola vegyes kara képviselte a hetedik kórustalálkozón
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Székesfehérvár vonatkozásában egy énekes városról beszélhetünk: a megyeszékhelyen működő énekkarok aktívak, a várost egész évben színes programokkal látják el, nagy rendezvények közreműködői. Főleg, ha a felnőtt kórusok mellé az iskolai együtteseket is felsorakoztatjuk. Ezek az énekkarok pedig szívesen énekelnek együtt, s ha tehetik, tudásukat a zenekedvelő közönségnek is megmutatják – indokolta az esemény létjogosultságát a karnagy.

A széles skálát lefedő találkozón (népdalfeldolgozások, reneszánsz művek, kortárs alkotások egyaránt felcsendültek) a 120 éve Budapesten született, Kodály Zoltán tanította Bárdos Lajos karnagy szellemét több művén keresztül is megidézték. Az ifjúságot ez évben a Hermann László zeneiskola vegyes kara képviselte – akik szintén magukkal hoztak egy Bárdos-művet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában