Az „Év kiállítása” tárlatot is bemutatták

2019.10.10. 07:20

Kedvcsináló túra a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretén belül

A megyeszékhelyet s annak kulturális kínálatát népszerűsítették a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében.

Bokros Judit

Gärtner Petra kurátor Réber Lászlót és munkásságát is bemutatta az állandó tárlatban Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

A Hetedhét Játékmúzeum Réber László grafikusművész munkásságát bemutató állandó kiállításában fogadták a tanulmányúton részt vevő belföldi újságírókat, akik a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében látogattak Fehérvárra. Pokrovenszki Krisztián, a házigazda Szent István Király Múzeum igazgatói jogkörben eljáró igazgatóhelyettese köszöntőjében kifejezte, milyen megtiszteltetés, hogy Fehérvár is helyszíne lehet egy ilyen túrának.

 

F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: Székesfehérvár az év egészében kiemelkedő úti cél lehet, gazdag kínálattal várja a látogatókat. A belvárosban több mint tíz kiállítóhely fedezhető föl, a tartalomért pedig remek, kreatív szakemberek felelnek a múzeumban. Fölsorolta a kiemelt fehérvári eseményeket, s hozzátette: a turizmus jelentős növekedése nagyrészt a kulturális célú városlátogatásoknak köszönhető.

Gärtner Petra kurátor Réber Lászlót és munkásságát is bemutatta az állandó tárlatban
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Nagy Magdolna, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum megbízott igazgatója a fesztivál szervezőjeként szólt. Az őszi sorozat keretében negyedik éve adnak ízelítőt a vidéki múzeumi kínálatból. Ilyenkor a látogatók betekinthetnek a színfalak mögé. A rendhagyó programok a pedagógusoknak különösen ajánlottak, hiszen kiderülhet, egy-egy múzeum kínálata hogyan illeszthető be a tanrendbe. A vezető gratulált a fehérvári múzeum eredményességéhez, mert az „Év kiállítása” díj mellett a minap „Múzeumpedagógiai Nívódíj”-at is sikerült elnyerni. A Magyar Turisztikai Ügynökség részéről Fazekas Márta a kulturális turizmus kiemelkedő jelentőségét méltatta. A Réber-kiállításról annak kurátora, Gärtner Petra művészettörténész beszélt a vendégeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában