Negyed évszázada

2019.09.30. 07:45

Ünnepi zenés est volt a Budai úti templomban

Huszonöt éve kezdődtek meg az istentiszteletek a Budai úti református templomban. Ez alkalomból ünnepelt a gyülekezet vasárnap.

Bokros Judit

A Budai úti templom zenés áhítatán az Ars Musica Kórus is közreműködött

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Először, 1994-ben még csak az altemplomban ülhettek le a hívek, hogy meghallgassák Isten igéjét, nem sokkal később, 1997-ben azonban már a felső templomtérben is lehetett istentiszteleteket tartani – derült ki a visszaemlékezésekből. A Budai úti templomban Berze János lelkész köszöntötte a zenés esték sorozat ünnepi alkalmára érkezetteket. Miután felolvasta a kiválasztott zsoltárt, annak aktualitásáról beszélt, majd röviden megemlékezett a kezdetekről, az örömökről és a nehézségekről. Ezután Szabó Balázs jutott szóhoz, aki hosszabban elevenítette föl azt, hogyan is indultak 25 éve az istentiszteletek, s naplójegyzetekkel érzékeltette, a hívek milyen kitartóan érkeztek már a kezdetektől.

A Budai úti templom zenés áhítatán az Ars Musica Kórus is közreműködött
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A zenés áhítaton a magyar református egyházzene történetének kiemelkedő alkotóinak, Gárdonyi Zoltánnak és Gárdonyi Zsoltnak (ő jelen is volt) a művei hangzottak el. Közreműködtek: az Ars Musica Kórus (karnagy: Szabó Adrienn), ifj. Szabó Balázs (orgona), Kiss Melinda és Kertiné Keszeg Barbara (ének), Sárkány Katalin (hegedű).

Szombaton a Széchenyi utcai református templomban is volt zenés áhítat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában