kultúra

2019.09.25. 16:00

Juhász Tibor sukorói festőművész képei is feltűnnek a kortárs képzőművészeti kiállításon Lošinjban

Andy Warhol munkáival együtt láthatók az öt gyerekes sukorói festőművész erotikus képei egy varázslatos horvát sziget luxusszállodájában.

FMH

Fotó: Juhász Tibor műve

Szeptember 29. és október 5. között a horvátországi Lošinj sziget egyik ötcsillagos szállodájában nyílik kortárs képzőművészeti kiállítás, melyen az ismert nagy nevek, mint Bernard Aubertin, Giorgio de Chirico és Andy Warhol mellett kortárs fiatal alkotók is bemutatkoznak.

Fotó: Juhász Tibor műve

A nemzetközi képzőművészek között szerepel a magyar Juhász Tibor, akinek három erotikus festménye is látható lesz a kiállításon. A szeptember 28-i megnyitót követően a hotel galériája reggel 10-től délután 6-ig látogatható, ahol lehetőség nyílik találkozni a neves kurátor Goran Margetaval és a műkereskedő és művészettörténész dr. Marco Antonio Patrizioval a kiállítás szervezőivel. A varázslatos Lošinj sziget a felbecsülhetetlen értékű és a maga nemében egyedülálló Apoxüomenosz görög sportolót ábrázoló 190 cm magas bronz szoborról ismert világszerte. A szobor különlegességét mutatja, hogy külön múzeumot építettek számára a szigeten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában