kulturmorzsa

2019.08.08. 07:35

Borbély Béla Pécsváradon állít ki

Pécsváradon állít ki Borbély Béla fehérvári fotográfus abból az alkalomból, hogy a település nagyszabású Szent István-megemlékezési ünnepségeket tart.

FMH

Szent László király hermája Fotó: Borbély Béla

Fotó: Borbély Béla

Mint a fehérvári fotográfus elmondta, Pécsvárad szintén Szent István-i alapítású – ezért is volt számára fontos, hogy a Szent Istvánnal és a koronázással kapcsolatos képei itt szerepelhessenek. A tárlat, amelyet a szervezők a megemlékezések egyik fénypontjának szánnak, a „Magyar királyaink emlékezete – szubjektív/fény-képes utazás uralkodóink körül” címet viseli. Borbély Béla felvételei történelmi ereklyék, építészeti emlékek, múzeumok, levéltárak féltett kincseinek képeivel mutatja be a magyar történelem fénykora, a középkori Magyarország értékeit – a mohácsi csatavesztésig bezárólag.

I. András koronázása a Képes krónikából Fotó: Borbély Béla

A pécsváradi kiállítási anyagot – 14 év munkájának eredményét – több ezer fotóból válogatta az alkotó. A kiállítás záróképei a pécsváradi bencés apátságnak, a Szent Péter- és Pál-bazilika hajdani gazdagságának állítanak emléket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában