Fontos kérdés

2024.04.29. 13:30

Testületi ülés Alapon: Szociális tűzifával támogatnák a rászorulókat idén is!

A 2023-as sikereken felbuzdulva idén is folytatná a rászorulók megsegítését a tél folyamán a helyi önkormányzat, ráadásul mindezt ki is bővítené. Erről közösségi oldalán adott tájékoztatást Szalai János Milán polgármester.

Kecskés Zoltán

Idén is szociális tűzifát igényel Alap települése.

Fotó: Lang Róbert / SMH-Archív

A képviselőtestület számos kérdés mellett, az egyik legfontosabb napirendi pontként a szociális célú tűzifa pályázat benyújtását tárgyalta.

– A tavalyi évben először és sikeresen pályáztunk a Belügyminisztérium által meghirdetett szociális tűzifára, mely jelentős segítséget nyújtott az egyedül élő, vagy alacsony jövedelemmel rendelkező helyi családoknak és nyugdíjasoknak is. Decemberben 82 háztartás téli fűtését tudtuk megkönnyíteni ezzel a támogatással és ezt idén is szeretnénk folytatni! – emelte ki a faluvezető, aki hozzátette azt is, hogy éppen ezért  áprilisban újabb pályázatot nyújtanak be, összesen 142 erdei köbméter kemény lombos tűzifára, remélve, hogy ebben az évben még több háztartás részesülhet a segítségben!
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában