Negyedszer

2019.07.10. 07:45

Naplementés velencei gitáros estek tehetségekkel

A fiatal tehetségek felkarolása volt a célja idén is a Velencei Gitáros Napoknak. A romantikus, gitárpengetős esemény ma már Velence fontos kulturális eseménye.

S. Töttő Rita

Bernáth Ferenc missziója a Velencei Gitáros Napok rendezvénysorozata, amely már a város fontos kulturális eseményévé vált

Fotó: Igari Balázs / Fejér Megyei Hírlap

Az idei nyári programok sorában színes esemény volt a Korzón a IV. Velencei Gitáros Napok klasszikus gitárfesztivál. Az eseményen a korábbiakhoz hasonlóan mindennap délután, illetve este koncertet hallhatott a népes közönség a Velence Korzón. A program legfőbb célja ezúttal is a fiatal tehetségek felkarolása volt, melyet a fő szervező, Bernáth Ferenc személyes missziójának tart. Azért pedig, hogy mindenkihez eljusson a klasszikus gitárzene, az eseménysorozat – melynek fővédnöke Koszti András polgármester volt – összes koncertjét ingyenesen élvezhette a szakértő publikum.

Bernáth Ferenc missziója a Velencei Gitáros Napok rendezvénysorozata, amely már a város fontos kulturális eseményévé vált
Fotó: Igari Balázs / Fejér Megyei Hírlap

– Jó volt látni, hogy a Korzón sétálók megálltak a gitárzene hallatára, és ahogy teltek a napok, egyre többen látogatták ezeket a koncerteket. A közönség soraiban idén is akadtak olyanok, akik direkt a fesztivál napjaira időzítették velencei nyaralásukat. Az esti előadásokat a díszterem panorámája, a lemenő nap sugaraiban szikrázó Velencei-tó tette még hangulatosabbá. Büszkén mondhatjuk, hogy a fesztivál immár szerves része lett Velence kulturális életének. Örömmel tapasztaltuk a visszajelzésekből, hogy a közönség visszavárja jövőre is ezt a rendezvénysorozatot – mondta az esemény fő szervezője, Bernáth Ferenc, Artisjus és Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjas gitárművész-gitártanár-zeneszerző, a zenetudomány doktora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában