húrokról, barátokról és a csillagfényes éjszakákról

2019.07.03. 07:40

Hétköznapi regény Solymos Tónitól

Solymos Tóni (az Express Együttes frontembere) újabb könyvvel jelentkezett az idei könyvhéten. A kiváló gitáros, zeneszerző és szövegíró „Hétköznapi regény” címmel írt a húrokról, barátokról és a csillagfényes éjszakákról.

Nédó Géza

„Mindig a szebbről, a jobbról álmodunk, és közben éljük a jelent. Egészen addig, amíg egyszer csak nincs tovább” Fotó: a szerző

Solymos Tóni – könyvének első oldalán – így vall: „Halandó, egyszerű emberek vagyunk és életünk jó vagy rossz alakulása következtében lettünk azzá, akik vagyunk. Pattogunk, mint egy gumilabda, a sors által jobbról balra terelgetve. Hétköznapi regény – mi lehetne más az ember élete? Egy végtelenített hullámvasút, amelyben változnak a hullámhegyek és hullámvölgyek. Csak reménykedni tudunk, nehogy völgy után újra völgy következzék. Elképzelések, remények, tervek egész sora kísér minket, mint a saját árnyékunk, de a megvalósításokkal mindig egy kicsit késésben, lemaradásban vagyunk. Álmodunk mindig a szebbről, a jobbról, és közben éljük a jelent. Egészen addig, amíg egyszer csak nincs tovább.”

A népszerű énekes – regényében – pályája indulásáról ír igen színesen. Végigkövethetjük az Express zenekar megalakulásának történetét, a népszerű slágerek születésének körülményeit. Nagy teret szentel hobbijának, a vadászatnak, az erdő szeretetének. A Bakonyt imádja, néhány évvel ezelőtt egy tanyát vásárolt ott, felújíttatta, s minden szabad idejét ott tölti családjával. A szerző nyíltan és őszintén ír muzsikustársairól (Malek Miklósról, Kalmus Pálról, Magyar Csabáról, Kangyal Ferencről (Öcsiről, aki időközben elhalálozott, Debreczeni Csaba jött helyette), Silye Attiláról.

„Mindig a szebbről, a jobbról álmodunk, és közben éljük a jelent. Egészen addig, amíg egyszer csak nincs tovább”
Fotó: a szerző

A regényből értesülünk arról, hogy a mai napig koncertezik. Miért? Mert hívják, szeretik. Solymos Tóninak – a mi örömünkre – még tervei vannak. Házi stúdiójában készíti új gitárszólólemezét, amelyen régi örökzöld slágereket, egykori népszerű expresses dalokat és új sütetű műveket játszik fel.

Ha idejük és kedvük engedi, olvassák el Solymos Tóni könyvét. Megéri!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában