Színes műsorrend keringővel, balettel

2019.06.14. 08:30

Sikeres volt a vizsga a bogárdi József Attila Művelődési Központban

Nálunk minden gyermek tehetséges! – értékelte a gálaműsor végén Iker Józsefné Miklósa Györgyi igazgató a gyerekek előadását. A vizsga sikeres volt! – jelentette ki nagy taps közepette a színpadon felsorakozott növendékek és a nagyérdemű előtt.

V. Varga József

A nagylóki balettcsoport ifjú táncosai

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A paksi székhelyű Tehetség Művészeti Iskolában a gyerekek klasszikus balettet, modern táncot, néptáncot és társastáncot tanulnak. A produkciók során az iskola alapi, cecei, mezőszilasi, nagylóki, sárbogárdi, simontornyai és szalkszentmártoni fruskái és legénykéi igazán kitettek magukért a bogárdi József Attila Művelődési Központ színpadán. Dicséretesen adtak számot a tanév során megszerzett tudásukról, érzékeltetve produkcióikkal a táncművészet sokszínűségét.

A színes műsorrendben jól megfért egymás mellett a keringő, a latin táncok, a klasszikus balett, a mezőföldi táncok, a moldvai táncok, a lakodalmas, a kanásztánc, a szatmári bál, a játékfűzés, a modern tánc és a magyarbődi táncok. Ikerné Miklósa Györgyi igazgatótól megtudtuk, hogy 2019-ben kik kapták a legkiválóbbaknak járó Év Táncosa díjakat.

Álljon itt most a nem is rövid névsor. Balett: Domokos-Varga Anna és Kardos Blanka. Néptánc: Csepregi Szabolcs, Fejérvári Gyula, Gyene János, Huszti Andrea, Juhász Panna, Kholman Dorka, Kovács Amina, Németh Kira Laura, Szeremley Örkény, Zágonyi Petra és Zvezdovics Gábor Bence. Társastánc: Bögyös Boglárka, Horváth Jázmin, Huszár Kata Luca, Lengyel Zsófia és Urfi Zoé.

A nagylóki balettcsoport ifjú táncosai
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A gálaműsor közönségétől – a szülőktől, hozzátartozóktól, barátoktól és érdeklődőktől – a táncpedagógusoknak is méltán kijárt a taps.

A klasszikus balettet és modern táncot oktató Rozman Ildikónak, a néptáncos gyerekeket irányító Bodáné Farkas Szilviának, Guttman Leventének, Ikerné Miklósa Györgyinek és Sipos Dánielnek, valamint a társastáncos növendékek mestereinek, Radnai Zoltánnak és Szőke Fanninak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában