Versnagykövetet választottak

2019.04.14. 15:00

Újdonsággal rukkoltak elő Martonvásáron a magyar költészet napja alkalmából

Meghirdették a Martonvásár Vers­nagykövete pályázatot. Pénteken kiderült, kié lett a cím.

Bokros Judit

Zenei kísérettel is hangzottak el versek a költészet napja alkalmából

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A Brunszvik-Beethoven Közösségi Ház és Könyvtár (BBK) idén először hirdette meg a versenyt, amelyre április 7-ig várták a jelentkezéseket. Aki benevezett, annak előzetesen videón kellett elküldenie a produkcióját, amely lehetett vers, vagy megzenésített vers.

A pénteki Martonvásár Versnagykövete gálán végül tizenhárom műsorszámot láthatott a közönség és a háromtagú zsűri (Kocsis Judit, Varga Júlia, Simon Márton). A felhozatal valóban vegyes volt: többen mondtak önállóan verset, ám megzenésített produkciók is elhangzottak a BBK színpadán.

Zenei kísérettel is hangzottak el versek a költészet napja alkalmából
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A versengők többek között Arany János, Petőfi Sándor, Ady Endre és Weöres Sándor verseit szavalták, illetve dolgozták föl. Mindenki hozzátett egy-egy üde színt a költői estéhez: szimpatikus volt például Farkas Gergő, aki három verset is előadott, gitárral kísérve magát. Két ifjú hölgy pedig ukulelén játszva hozta el nekünk Petőfitől a Szeptember végént.

A versenyzők fellépése után a Forum Martini főszerkesztője, Prieger Zsolt beszélgetett Quintus Konrád színész-rendezővel a költészet napjának apropóján.

A zsűri lapzártánk után hozta meg a döntését arról, ki lett az első martonvásári versnagykövet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában