egy szép album

2019.04.16. 09:30

Nyomon követhető a fehérvári könyvtár múltja

A városban 125 évvel ezelőtt jött létre közkönyvtár – ez adta az apropóját egy szép album megjelentetésének.

Bokros Judit

A bemutatóra volt kollégák, könyv- és könyvtárbarátok, érdeklődők jöttek össze

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fehérváron 1893-ban határoztak arról, hogy megrendelik Jókai Mór összes műveinek Nemzeti Díszkiadását egy példányban. Ez képezte aztán a közkönyvtár alapját. A jeles évforduló alkalmából a Vörösmarty Mihály Könyvtár 125 év Székesfehérváron az olvasók szolgálatában címmel mutatós albumot jelentetett meg az önkormányzat támogatásának köszönhetően.

A színes és fekete-fehér fotókkal teli könyvből feltárul a bibliotéka múltja, amelyről a tények mellett személyes visszaemlékezésekből kaphat képet az olvasó. A könyv bemutatóját hétfőn délután tartották az olvasóteremben, ahol a szervezők vendége volt a felelős szerkesztő, Szőnyegi Hajnalka, Komlósi József könyvtáros, aki felelevenítette a múltat, továbbá Hegedüs Éva nyugalmazott könyvtáros, sok-sok fotó készítője.

A bemutatóra volt kollégák, könyv- és könyvtárbarátok, érdeklődők jöttek össze
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Elhangzott, a kötet nem egy történeti visszatekintés, hanem az elmúlt évek egy olvasóbarát megközelítése. A négy fejezetre osztott könyvből megismerhetők a könyvtári épületek, a munkatársak, a szakmai programok, a vendégek. Az est végén Szőnyegi Hajnalka köszönetet mondott mindenkinek, aki fotójával vagy bármilyen más segítséggel hozzájárult a könyv elkészüléséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában