Az évfordulóhoz kapcsolódik

2019.02.20. 07:05

Fölavatják Bokros János emléktábláját

A Sárkeresztúron 1938. augusztus 9-én született Bokros János tanár, költő emléktábláját pénteken,15 órakor avatják fel a Ciszterci Szent István Gimnáziumban.

FMH

Fotó: Archív

Bokros János itt töltötte középiskolás éveit, s később ide tért vissza tanítani, amikor az intézmény még József Attila Gimnázium volt. Pályafutásának 1989-ben bekövetkezett halála vetett véget. A tanár, költő tavaly lett volna 80 éves, ebből az alkalomból szerveztek a tiszteletére emlékestet szeptemberben a Vörösmarty Társaságnál. Az évfordulóhoz kapcsolódik – volt tanítványok kezdeményezésére – az emléktábla elhelyezése is, a költő halálának idei, 30. évfordulóján. A nyilvános eseményen Orosz Ágoston igazgató köszöntője után Cser-Palkovics András polgármester mond beszédet, majd egy volt kolléga, az iskola címzetes igazgatója, Gyóni András emlékezik meg Bokros Jánosról. Ugyanezt teszi a Vörösmarty Társaság elnöke, Bobory Zoltán, illetve volt tanítványok is megszólalnak. Műsort az iskola diákjai adnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában