Prelúdium Művészeti Iskola

2018.11.09. 17:00

A művészetet ünnepelték a Fiatalok Házában Bicskén

A Prelúdium Művészeti Iskola parádés előadást adott az ajándék hangszerek átvétele alkalmából. Több művészeti ágban tanítják a gyerekeket harmincnyolc éve a kisvárosban.

Zsohár Melinda

A zeneiskola növendékei fogadalmat tettek az államtitkár előtt, hogy a hangszereket rendeltetésszerűen fogják használni

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Fiatalok Házában egy tűt sem lehetett leejteni csütörtök este – hangulatos műsorral adtak ízelítőt a gyerekek és tanáraik a színvonalas munkából, ami folyik a népszerű intézményben. A politikai vezetés országosan hárommilliárd forintot nyújt hangszervásárlásra, amelyből a bicskeiek 8,5 milliót fordítottak az instrumentumok beszerzésére. Bicske volt az átadás első helyszíne, ahol megjelent Fekete Péter kulturális államtitkár számos vezető személyiséggel együtt. Az államtitkár személyes emlékeit idézte az első hangszeréről, majd kedves fogadalmi szöveget mondott elő a zeneszerető fiataloknak, akik visszhangozást a bensőséges szavakat a zeneszeretetről.

Ádám Annamária iskolaigazgató összegezte a zeneiskola sokéves tevékenységét, beszámolt a fejlődésükről, szellemi gazdagodásukról, terveikről. A beszédek közben a diákok és a tanárok előadásukkal támasztották alá az elmondottakat. Muzsika, ének, mese, színjátszás, néptánc – minden műfaj képviselte magát ezen az estén.

A zeneiskola növendékei fogadalmat tettek az államtitkár előtt, hogy a hangszereket rendeltetésszerűen fogják használni
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos korábban maga is tanított a művészeti iskolában, Bicske polgármestereként szívügyének tekintette az intézmény működését, hangsúlyozta. Egyúttal bejelentette a hamarosan megvalósuló Lajtha Lászlóról elnevezett kulturális és turisztikai központ létrehozását a kisvárosban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában