szobrok és fényképek

2018.09.14. 07:15

Matl Péter kiállítása nyílt A Szabadművelődés Házában

Bürokrata fából 1997-ből, Julianus barát fából 1988-ból, kilenc grafika a Málenkij robotról 2017-ből, Zrínyi Ilona bronzból, s Matl Péter megannyi köztéri alkotásának nagy méretű fotója a nagyvilágból és Kárpátaljáról…

Majer Tamás

Szent László, Matl Péter és a kiállítást megnyitó művészkolléga, Kocsis Balázs

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Csütörtökön délután nyílt meg a kárpátaljai szobrász, Matl Péter tárlata A Szabadművelődés Házban. Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos a megnyitón elmondott beszédében Rákóczi Ferenchez hasonlította a művészt. Nemcsak azért, mert mindketten munkácsi kötődésűek, hanem azért is, mert mindketten a magyarság Kárpát-medencei megmaradásáért tettek, illetve tesznek. Matl Péter ma is otthon, Munkácson él, apjával, fiával, unokájával közösen.

Szent László, Matl Péter és a kiállítást megnyitó művészkolléga, Kocsis Balázs
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Köztéri szobraival és alkotótáboraival nyomot hagy a mai magyar kárpátaljai kultúrában. Ennek egy szeletét nézheti meg most a közönség a Csónakázó-tó melletti művelődési házban, akár nyitvatartási időn túl is: az üvegfalak és az izgalmas megvilágítás következtében most még erre is van mód. Ne hagyják ki!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában