Időszakos kiadvány

2018.08.15. 15:18

Irodalmi Gondola-t, a Velencei-tó környékén

Nem új keletű gondolat, mégis most valósult meg a Velencei-tavi Irodalmi Gondola-t című, időszakosan és ingyenesen megjelenő kiadvány.

Bokros Judit

Bobory Zoltán kezében a kiadvánnyal, mögötte balról Tóth István és Revák István

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Velencei-tó környékére üdülni érkezők mostantól egy új, helyi irodalmi lappal is múlathatják az időt pihenés közben. A Velencei-tavi Irodalmi Gondola-t első számát kedden sajtótájékoztatón mutatták be. A gárdonyi polgármesteri hivatal előtt Tóth István polgármester, Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke, egyben a lap főszerkesztője, valamint a tervező, Revák István festőművész, grafikus beszélt a Gondola-t című periodikáról.

Bobory Zoltán kezében a kiadvánnyal, mögötte balról Tóth István és Revák István
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Tóth István felidézte: Bobory Zoltán két éve kereste fel az ötlettel, hogy segítsen egy kulturális, irodalmi kiadvány megjelenésében a tókörnyéken. Mivel az önkormányzat abban a helyzetben van, ezért most már – az agárdi fürdő támogatásával – tudnak finanszírozni egy ilyen lapot. A polgármester hozzátette: fontos, hogy Gárdony kis üdülővárosként az irodalom terén is nyújtson valamit a Velencei-tóhoz érkezőknek. Bobory Zoltán a lap tartalmáról, szerzőiről elmondta, hogy azok főleg a társaságukhoz tartozó, illetve a Vár című folyóiratban publikáló írók közül kerülnek ki. Vannak Fejér megyeiek, de például határon túliak is. Műfaji sokszínűségre törekedtek, így líra és próza is szerepel a Gondola-tban.

A főszerkesztő könnyen olvasható, de nehezen eldobható formátumot akart – fogalmazott –, hogy minél többen és minél tovább vegyék kézbe. A lap megjelenéséről, a grafikai megoldásokról Revák István szólt. A Gondola-t könyvtárakban, strandokon, tourinformirodákban és a fürdőben, valamint Fehérváron, a társaságnál is elérhető lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában