Két nemzetközi koncert között Fehérváron

2018.08.27. 11:00

Cigányzene szólt a szárazréti estében

Fergeteges hangulatú koncertet adott a 100 Tagú Cigányzenekar szombaton a Feketehegy- Szárazrét Közösségi Ház fedett csarnokában. Csillagfényes, üde levegőjű estébe pörgették a közönséget a cigányzenészek.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A 100 Tagú Cigányzenekar első traktusait is már vastaps kísérte a szárazréti közösségi ház „koncerttermében”, ahol az ismerős dallamok nem először csendülhettek fel – a fehérváriak nagy örömére. Sem fizetnie, sem állnia nem kellett senkinek ezen a nagyszabású fellépésen, a telt házas eseményen ugyanis a szervezők ügyeltek arra, hogy mindenkinek jusson ülőhely. Szigli István, a terület önkormányzati képviselője köszöntötte Farkas Nándort, a zenekar menedzserét, aki harmadik alkalommal hozta el zenészeit Feketehegyre.

A 100 Tagú Cigányzenekar immáron harmadik alkalommal érkezett Feketehegyre Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A menedzser elmondta: két nappal a fehérvári fellépés előtt érkeztek haza Nagyváradról, ahol 10 ezer ember előtt zenéltek. Majd pedig, amint hazaérkeztek Budapestre Székesfehérvárról, „lovakat váltottak”, átszálltak a nemzetközi buszokra, és indultak Kolozsvárra. Végül e szavakkal adta át a közönségnek a zenekart a menedzser: „Nagy szeretettel jöttünk, fogadják hát szeretettel önök is ezt a zenekart, amelyről meg vagyok győződve, hogy a jó Isten ajándéka.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában