Dunaföldváron és Baracson szerepeltek

2018.04.04. 09:00

Bandi bácsi színitanodája: Turnéra indult A bajusz

Az előszállási színjátszó társulat – közkedvelt nevén: Bandi bácsi színi tanodája – nagy sikerrel játssza A bajusz című bohózatot. A két előszállási bemutató után a szomszédos Dunaföldvárra és a kissé távolabbi Baracsra vezetett utuk.

Gajdó Ágnes

Megjelent a színen a furfangos Kombi vajda is, képünk a dunaföldvári előadáson készült Fotó: GÁ

A bajusz átdolgozott változata remek darab. Nyúl Mihály szabadon alakította Szűcs György gazda történetét, újabb jeleneteket, időszerű poénokat beleszőve az amúgy sem unalmas cselekménybe. Ki ne ismerne becsapott idősekről szóló történetet? A hiszékenység és a babona kifigurázása, sajnos vagy sem, még a XXI. században is időszerű. S ha csak néhány néző kap észbe, már megérte…

Baracson a faluház adott otthont a színielőadásnak Fotó: GÁ

A Gajdó András nyugdíjas pedagógus rendezte darabban kicsi és nagy együtt szerepel. Fiatalokat megszégyenítő, ahogy a Rozmaring nyugdíjas klub tagjai végig élénken és lendületes átéléssel játszanak. Tanulmányokban írták le szakemberek, hogy a mozgás, a mosoly, a nevetés jót tesz a testi és lelki egészségnek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a társulat egy héten két fellépést is vállalt.

Előbb Dunaföldváron, a művelődési ház nagyszínpadán csillogtatták meg tehetségüket és önzetlenségüket – az előadás bevételét ugyanis a nemrég leégett csónakház újjáépítésére ajánlották föl. A rendezvényt a Dunaföldvári Kertbarátok Városvédő Egyesülete és az Őszi Alkony Nyugdíjas Klub közreműködésével Lukácsi Pálné Mészáros Irma szervezte, aki elmondta, céljuk a szórakoztató est létrejöttén kívül a kézzelfogható segítségnyújtás volt, hiszen a földváriak ezer szállal kötődnek a folyóhoz s a Beszédes József Vízitúra Sportklub Duna-parti főhadiszállásához.

Megjelent a színen a furfangos Kombi vajda is, képünk a dunaföldvári előadáson készült Fotó: GÁ

Baracson a faluház adott otthont a színi előadásnak. A terem kevésbé jó akusztikája a társulat tagjait cseppet sem hozta zavarba, határozottan, bátran, mély beleéléssel léptek a közönség elé. Valamennyi szereplő kifogástalanul adta elő a rá osztott karaktert, legyen szó akár a vajdáról, akár a piacon pletykáló Nyelves Erzsiről vagy épp a hiszékeny Torzsa Borcsa átverésén munkálkodó nagyszerű trióról…

A bajuszt április 13-án Baracskán, majd április 25-én Ráckeresztúron tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában