Hétvégi visszatekintő

2018.04.16. 08:40

Mozgalmas, fesztiválokban gazdag hétvégén van túl Fehérvár

Mindenki találhatott magának kedvére való programot hétvégén, nem is kellett messzire menni érte. Megyeszerte több fesztivált hozott a jó idő. Tekintsünk vissza a hétvégére.

feol.hu

Fiatal művészek vették be Székesfehérvárt

Új fesztivállal gazdagodott városunk. Itt tartották, és már hivatalos információk szerint jövőre is itt rendezik meg a Művészeti Egyetemek Találkozóját (MET). A MET-en az utca emberei és az egyetemisták egyaránt bekapcsolódhattak a foglalkozásokba, s benyomást szerezhettek a fiatal művésznövendékek munkásságáról.

Izgalmas műhelymunka foglalkozásokon ismerhették meg egymást a hallgatók
Fotós: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A vasárnapi gálán Hargitai Iván, a színház prózai tagozatának vezetője kifejezte, e találkozó célja, hogy ne csak megnézzék egymást a művésznövendékek, de folyjanak is bele kicsit egymás területébe. Ez kell ahhoz, hogy ne csupán profi iparosai legyenek hivatásuknak, hanem mesterei.

Toros és pálinkafesztivált tartottak a belvárosban

Székesfehérvár belvárosában már csütörtökön is lehetett látni, hogy készül valami: sorra épültek a fabódék. Péntekre pedig megtöltötte a sült kolbász és a kürtöskalács illata a pláza előtti teret. A sofőröknek ezen a helyen nem sok babér terem, ugyanis az eperbortól kezdve a minőségi fröccsökön és sörökön át a különleges pálinkákig mindenféle itókából van pohárnyi, 2 decis vagy éppen fél-egy literes vásárolható mennyiség, ami garantálta a fesztivál jó hangulatát.

Rengeteg pálinka közül választhattak a fesztiválra látogató ínyencek
Fotós: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Ásványbörze és ékszervásár Fehérváron

Varázslatos kincsek a föld alól. Kuriózumok sokaságát vehették szemügyre az érdeklődők szombaton a XXX. Alba Regia Nemzetközi Ásványbörze és Ékszervásáron. A Videoton Oktatási Központ ezúttal is megtelt drága- és féldrágakövekkel. Mindenféle színű és formájú különleges és érdekes kövek, illetve belőlük készült ékszerek voltak a börzén. Ha esetleg kihagyta volna IDE kattintva megnézheti galériánkat!

Befejeződött a Fejér Megyei Diáknapok Dunaújvárosban

Dunaújvárosban sem tétlenkedtek hétvégén. A középiskolás diákok Fehérvárról is áttelepültek hétvégére, a Fejér Megyei Diáknapok idejére. Az izgatottság vasárnap este hágott a tetőfokára, ugyanis ekkor egy gálaműsor keretén belül ismertették a kategóriák eredményeit. A székesfehérvári diákok szinte minden műfajban remekeltek, ha kíváncsi a részletes eredményekre, IDE kattintva elolvashatja.

A telekisek vitték el a diáknapok fődíját
Fotós: Zsedrovits Enikő/ Dunaújvárosi Hírlap

Tavaszi fesztivál Dégen

Nemcsak a megyeszékhelyen élvezhették szinte nyári időjárást a Fejér megyeiek. Dégen idén először megrendezték a Tavaszi Fesztivált. A kétnapos programkavalkádban persze a dégiek is bemutatkoznak: a Verebics család kiállítása mellett erős emberek versenyeztek, fellépett a Búzavirág népdalkör és a néptánccsoportok is. A fesztivál egyik programja volt a műfüves focipálya átadása is.

Emellett természetesen számtalan kisebb rendezvényt tartottak megyénkben. A nyár közeledtével fontos volt Kőszárhegyen, Szabadbattyánban az egészség, így a település lakóinak ingyenes vizsgálatokkal és szűrésekkel kedveskedtek az egészségnapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában