barokk kreációk

2018.04.19. 22:05

Kata kreatívan varrott ruhái

Cseh Katalin ötletes és szép ruháival, egyéb varrott tárgyaival is megismerkedhettünk csütörtökön a Budai Úti Tagkönyvtárban. 

Bokros Judit

Solymossy Zoltán és párja, Cseh Katalin barokk stílusú ruhákban vonult be

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Igazán kedves vendége volt csütörtökön este a Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai Úti Tagkönyvtárának: a színjátszással is foglalkozó Cseh Katalin mesélt magáról és arról, hogyan vágott bele szó szerint az anyagba, vagyis miként kezdett varrni.

Az apropót egyébként az idei barokk év adta, ezért először a barokk ruhakölteményekről esett szó. Katalin párjával, Solymossy Zoltánnal együtt vonult be az általa készített ruhákban, amelyekről megtudhattuk: ugyan kezdeti próbálkozások voltak, de nagyon jól sikerültek. A kreatív varrónő a férfi modellhez egy pizsama szabásmintát vett alapul, mert nem talált egyéb forrást. Ezt igazgatta, díszítette addig, míg igazán barokkos nem lett. A női ruha nyári eseményre készült, könnyedebb fazon. Katalin mindkettőhöz függönyanyagot használt – fel kellett találnia magát, ezért abból varrt, ami a rendelkezésére állt. Ám ezt a fajta anyagot a mai napig nagyon szereti...

Solymossy Zoltán és párja, Cseh Katalin barokk stílusú ruhákban vonult be
Fotós: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A női szabó képzést már ezután végezte el, s az utóbbi időben professzionális szinten űzi a varrást. Szakkört is vezet Fehérváron és Veszprémben, utóbbi városhoz a múltja köti. Meg a színjátszás, hiszen tagja az Alig Színpadnak.

A családias hangulatú esten Katalin mesélt arról is, hogy a foltvarrás gyerekkora óta érdekli, fotón pedig számos szép saját munkát mutatott be. Megcsodálhattuk azonban a hozzá járó szakkörösök remekeit is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában