kézműves szakkör

2018.04.26. 09:30

Gyere, alkoss velünk Sárkeszin!

Gyere, alkoss velünk a Kreatív Klubban! – az első kézműves foglalkozásra, április 11-ére így toborozták a hatszáz lelkes kisfaluban az érdeklődőket.

V. Varga József

A sárkeszi szakkör vezetője Zimáné Frikton Hilda

Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

– Az elején járunk még – mondta el lapunknak szerdán délután Zimáné Frikton Hilda szakkörvezető. – Minden héten szerdán 17 órától a nyugdíjasklub helyiségében várunk mindenkit, kortól függetlenül, aki szívesen kipróbálná a kézügyességét, megismerve különböző technikákat.

A hölgyek most anyák napjára színes krepp papírból virágokat készítenek, melyeket a tartósság végett viasszal borítanak. Foglalkoznak szalvétatechnikával, gipszképekkel, asztali díszekkel, később majd varrással, horgolással is. És a tevékenységeknek csak a képzelet szab határt. Sárkeszi önkormányzata, másik négy településsel közösen, a humán közszolgáltatások fejlesztése pályázaton nyert központi támogatást. Lakosságszám-arányosan a települést 10,8 millió forint illeti meg, ebből tudnak a helyi kisközösségek társadalmi szerepének megerősítésére is fordítani – tudtuk meg Farkas Gyulánétól, Sárkeszi polgármesterétől.

A sárkeszi szakkör vezetője Zimáné Frikton Hilda
Fotós: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

A Kreatív Klub is a humán pályázat keretében működik, s a kiírás értelmében a jövő év végéig részesülnek majd szerény támogatásban. Szeretnének megerősödni, önállóvá válni – így mondják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában