Ezúttal rönkhúzás nélkül

2018.02.05. 09:30

Állakodalomi vigassággal temették a telet Dégen

Az állakodalom és a bőgőtemetés tervezett menetrendje a rossz idő miatt ugyan kicsit megváltozott, ez mégsem szegte a mulatozók kedvét.

Szanyi-Nagy Judit

fgf

Délután három óra helyett négy órakor, a közösségi teremben kezdődött a Dégi Hagyományőrző Klub állakodalmas műsora. A hófúvás nem riasztotta el az embereket: az újonnan kiválasztott helyszín legalább félig megtelt.

A hagyományőrző műsor során – egy hagyományos házasságkötéshez híven – láthattunk lánykikérést, búcsúztatást, de a polgári és a templomi szertartások groteszk világába is belecsöppenhettünk. A nézők díjazták az előadást: hol tapsba, hol pedig hangos nevetésbe torkollott egy-egy monológ vagy párbeszéd. A hangulatot csak fokozták a sütemények, a fánk és a gőzölgő forralt bor.

A lakodalomban résztvevő hagyományőrzők csoportja Fotó: SZNJ

Ahogyan egy hagyományos lakodalomnál, úgy a dégi állakodalmasnál is bulival zárult a rendezvény: először a késő délutáni előadást követően, majd a 20 órától kezdődő batyus bálban táncoltak a jelenlévők. A színházterem ez utóbbinál telt meg igazán.

A nagy érdeklődést – a jó társaság mellett – az is fokozta, hogy a bálban helyt kapott a menyecsketánc is, Süth Viktóriával a főszerepben. Őt a délutáni műsor vőlegénye, Piukovics János váltotta fel bolondmenyasszonyként (a műsorban a felesége Szabó Katalin volt). A „hölgyeket” alaposan megtáncoltatták az arra vállalkozók.

Az álzenészek úgy húzták a nótát, mintha igazi lenne Fotó: SZNJ

A hajnalig tartó bulizás utolsó nagyobb eseménye a tombolasorsolás volt, melyen több nagyobb díj is gazdára talált. A tombola tárgynyereményei közül a fődíj egy kávéfőző volt, míg a bál összes résztvevője közötti sorsolásban egy prágai utazást nyerhetett a szerencsés. Az utat Süth Viktória és párja, Ihász Balázs nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában