szerkesztők, műfordítók, kritikusok

2018.01.16. 09:00

A Tiszatáj lesz a fehérvári Irodalmi Szalon vendége

Január 18-án, 17 órától folytatódik a sikeres Irodalmi Szalon a Vörösmarty Színház kávézójában.

FMH

hjhjhj

Ezúttal a szegedi Tiszatáj folyóirattól Tóth Ákos irodalomtörténész, kritikus, tanár, Orcsik Roland író, műfordító, szerkesztő és Annus Gábor tanár, szerkesztő lesz a vendég. A beszélgetést Perczel Enikő, a teátrum dramaturgja vezeti.

Tóth Ákos (1977, Szeged) az SZTE BTK Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszékének oktatója, a Tiszatáj szerkesztője. Tanulmányokat, esszéket és kritikákat ír. Kutatási területei: képzőművészet és irodalom egymásra hatása, új muzeológia, illetve Tandori Dezső életműve.

Tóth Ákos

Orcsik Roland 1975-ben született az egykori Jugoszláviában, Óbecsén. 1992 óta Magyarországon él. Költeményeket, esszéket, tanulmányokat, kritikákat ír, délszláv nyelvekből fordít. a Tiszatáj egyik szerkesztője. Első regénye, a Fantomkommandó 2016-ban jelent meg.

Orcsik Roland

Annus Gábor (1967, Makó) tanár, szerkesztő, a Szegedi Tudományegyetem Tanárképző Központjában dolgozik. A Tiszatáj művészeti szerkesztője.

Annus Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában