izgalmas programok

2018.01.30. 15:50

Koncert, konferencia is lesz a csurgói kastélyban idén

A fehérvárcsurgói Károlyi-kastély az elmúlt évek alatt a megye kulturális életének egyik fontos színterévé vált. 

B. Kiss László

A gyönyörűen helyreállított, és kulturális központként is működő fehérvárcsurgói Károlyi kastélyban február 20-án nyílik meg az Apponyi Geraldine-ről, az albán király magyar feleségéről szóló kiállítás. A tárlat megnyitóján jelen lesz Aria Spasse, Albánia Magyarországi nagykövete is – tudtuk meg Fekete Ágnestől, a kastélyban dolgozó kulturális menedzsertől. Egy brit művészettörténész, Clare Spence állította össze az egykori főúri rezidencia következő kiállítását.

A 19. század hímzésmintáit bemutató tárlat április 6. és 15. között lesz megtekinthető. A kastélyban minden évben  rendeznek konferenciákat: idén, mégpedig április 26. és 29. között a média jelenkori szerepéről, az újságírás és a társadalom viszonyáról cserélnek eszmét a nemzetközi tanácskozás résztvevői.

A Károlyi-kastély leglátogatottabb rendezvénye az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok, amely az idén sem maradhat el. A helyreállított parkban június 1. és 3. között megrendezendő  növénybörzét hagyományosan  kiállítások, előadások körítik, s ezúttal is több ezer látogatóra számítanak.

S persze lesznek komolyzenei rendezvények is: július végén és november közepén  gyertyafényes hangversenyt szerveznek, szeptember végén pedig európai vonósnégyes fesztiválnak ad helyet a megye egyik ékkövének számító, műemlék épület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában